στρατι'ωτης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Το νικάν εαυτόν πασών νικών πρώτη και αρίστη· το δε ηττάσθαι αυτόν υφ’ εαυτού, αίσχιστον και κάκιστον»

Έχουν συμβεί (και) απίθανες (ιλαρο)τραγωδίες στα πεδία των μαχών! Κάποιες ήττες έχουν μείνει στην Ιστορία ως ορόσημα και ακόμα και σήμερα, χρόνια πολλά μετά, παραμένουν εμβληματικές.

Ο Πλάτων έχει γράψει σοφά: «Το νικάν εαυτόν πασών νικών πρώτη και αρίστη· το δε ηττάσθαι αυτόν υφ’ εαυτού, αίσχιστον και κάκιστον». Μεταφορική η σημασία της ρήσης του αθηναίου φιλοσόφου, που αφορά-κυρίως- τον χαρακτήρα του ανθρώπου, αλλά για σκεφτείτε ότι στην Ιστορία υπάρχουν περιπτώσεις που το νόημα της φράσης του Πλάτωνα είχε κυριολεκτική σημασία.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο αρχηγός της «17Ν» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
Παρέμβαση ΗΠΑ για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Κάντε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει στη φυλακή»
Πρωτοφανής πίεση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δηλώνει «βαθιά απογοητευμένο» από την απελευθέρωση του «αρχηγού της "17Ν"»
Παρέμβαση ΗΠΑ για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Κάντε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει στη φυλακή»