peripoliko astinomia perama
Οι δράστες αποζημίωσαν την ηλικιωμένη και τον σύζυγό της επιστρέφοντας τη συνολική αξία των κλοπιμαίων που ανέρχεται σε 120.000 ευρώ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Κρέστενα. Δύο από τους τέσσερις δράστες ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης τον περασμένο Απρίλιο αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού οι δικηγόροι τους αξιοποίησαν διάταξη του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει αποφυλάκιση σε περίπτωση αποζημίωσης του θύματος.

Ειδικότερα, οι δράστες αποζημίωσαν την ηλικιωμένη και τον σύζυγό της επιστρέφοντας τη συνολική αξία των κλοπιμαίων που ανέρχεται σε 120.000 ευρώ (75.000 ευρώ και 20 χρυσές λίρες Αγγλίας).

Πριν από λίγες μέρες οι δύο από τους 4 δράστες κατάφεραν να αφεθούν ελεύθεροι καθώς, οι συνήγοροί τους αξιοποίησαν διάταξη του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει αποφυλάκιση σε περίπτωση αποζημίωσης του θύματος.

Οι δράστες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς είπαν στην 67χρονη πως ο άνδρας της εμπλέκεται σε ποινική υπόθεση και έτσι κατάφεραν να την πείσουν να ανοίξει την πόρτα.

Ο 29χρονος όση ώρα απασχολούσε την 67χρονη, ο 28χρονος βρήκε την ευκαιρία να μπει στο σπίτι.

Οι δικηγόροι των δραστών κατάφεραν να μετατρέψουν τη ληστεία σε κλοπή με εξαπάτηση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως μετέδωσε το Mega, η συμμορία των 4 ατόμων προσέγγισε το σπίτι των ηλικιωμένων στα Κρέστενα και δύο από αυτούς που αναγνωρίστηκαν από την ηλικιωμένη, χτύπησαν το κουδούνι της οικίας και το θύμα τους άνοιξε την πόρτα, αφού της είπαν ότι είναι αστυνομικοί και πως ο σύζυγός της κρατείται στο τμήμα ως εμπλεκόμενος σε ποινική υπόθεση.

Αφού ο ένας εκ των 2 μπήκε στο σπίτι, βρήκε το χρηματοκιβώτιο με τα λεφτά, και κατάφερε με μία κουβέρτα ή σεντόνι να αφαιρέσει το ποσό από το σπίτι.

Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι περίμεναν στο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν παρκάρει με την πίσω πλευρά του προς τις σκάλες της οικίας.

Ο 28χρονος εντόπισε σε ένα δωμάτιο το χρηματοκιβώτιο και χρησιμοποιώντας κάποιο χαλί η κουβέρτα κατάφερε να το ρίξει κατευθείαν στο πορτ – μπαγκάζ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου με φόντο τη Βουλή
Μήνυση Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει»
«Μεσονύκτια» μήνυση Κωνσταντοπούλου σε Γεωργιάδη – «Την τρομάζει η Καρυστιανού, θα την εξαφανίσει»
Μήνυση Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μείωση φόρων σημαίνει αύξηση μισθών – Το είπαμε, το κάναμε!»
Με βίντεο στο TikTok σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αυξήσεις στις αποδοχές των μισθωτών του ιδωτικού τομέα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μείωση φόρων σημαίνει αύξηση μισθών – Το είπαμε, το κάναμε!»
Σύνοδος Πρυτάνεων
Σοφία Ζαχαράκη: «Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στην επιχορήγηση των ΑΕΙ και 450 νέες θέσεις ΔΕΠ»
Σοφία Ζαχαράκη από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Βόλο: «Ενισχύουμε τα ΑΕΙ με επιπλέον 5 εκατ. ευρώ και 450 νέες θέσεις προσωπικού»
Σοφία Ζαχαράκη: «Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στην επιχορήγηση των ΑΕΙ και 450 νέες θέσεις ΔΕΠ»
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων στο Βόλο
Σ. Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων: «Έτοιμες το 2028 οι φοιτητικές εστίες στον Βόλο»
Βόλος: Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στην 110η Σύνοδο των Πρυτάνεων - Τι είπε για τη φοιτητική στέγη και το επίδομα στέγασης
Σ. Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων: «Έτοιμες το 2028 οι φοιτητικές εστίες στον Βόλο»