Τεράστιες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Atena στο πέρασμα της από τη Χίο, με εκατοντάδες τόνους μαστίχας να καταστρέφονται και τους παραγωγούς να είναι σε απόγνωση.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το astraparis.gr, από την κακοκαιρία πλημμύρησαν σπίτια και καταστήματα στην πόλη του νησιού, αλλά και η αίθουσα του αεροδρομίου.
Μάλιστα σύμφωνα με όσα ανέφερε η ΕΡΤ, πάνω από 160 τόνοι μαστίχας «εξαφανίστηκαν» από την Atena, με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γιώργο Τούμπο να υπολογίζει ότι καταστράφηκε το 70% της παραγωγής.
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα μεταβεί στην περιοχή για να εξετάσει το θέμα αποζημιώσεων στους παραγωγούς αλλά και των υποχρεώσεων της ένωσης για τις διαθέσιμες ποσότητες μαστιχιού.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε
Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
Alfavita Newsroom