Γιατρός
Ποινή στέρησης μισθού σε γιατρό που αναφέρθηκε δημόσια στις ελλείψεις νοσοκομείου

Σε μια αδιανόητη ενέργεια προχώρησε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, σύμφωνα με το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ, καθώς επέβαλε ποινή στέρησης μισθού για 8 ημέρες σε γιατρό, αγγειοχειρουργό του νοσοκομείου. Ο λόγος; Ο γιατρός κατήγγειλε δημόσια τη μη λειτουργία του αγγειογράφου.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας «εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην πρωτοφανή απόφαση» και την κάθετη διαφωνία «με τέτοιες πρακτικές» τονίζοντας πως «είναι αναφαίρετο το δημοκρατικό δικαίωμα των γιατρών να εκφράζουν δημόσια την άποψη τους αρκεί αυτή να γίνεται κόσμια και με επιχειρήματα».

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ καλεί το Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας να πάρει πίσω την απόφαση στέρησης μισθού του συναδέλφου. «Σίγουρα υπάρχουν ηπιότεροι τρόποι να εκφράσει την ενόχλησή του από το να στερήσει από το συνάδελφό μας κομμάτι του μισθού του», σημειώνει.

Το περιστατικό σχολιάζει με καυστικό τρόπο η ΟΕΝΓΕ κάνοντας λόγο για γενικευμένη επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης που δείχνει τον πανικό των κυβερνώντων.

Στηλιτεύοντας το νέο κρούσμα αυταρχισμού η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «αποδεικνύεται περίτρανα πόσο ψευδεπίγραφο είναι το αφήγημα Γεωργιάδη πως δήθεν ενάντια στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική αντιδρούν μόνο «κάτι λίγοι κομματικοί εγκάθετοι που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των υγειονομικών». «Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της «ποινής» που «επιβλήθηκε» στον συνάδελφο» ξεκαθαρίζει η ΟΕΝΓΕ.

Η ανακοίνωση

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην πρωτοφανή απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας να επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού για 8 ημέρες στον Αγγειοχειρουργό του Νοσοκομείου μας.

Η ποινή επιβλήθηκε με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση του συναδέλφου σχετικά με τη μη λειτουργία του Αγγειογράφου. Η Διοίκηση τοποθετήθηκε τότε δημόσια απαντώντας στο συνάδελφο και το θέμα θα έπρεπε να σταματήσει εκεί. Παρόλα αυτά πληροφορηθήκαμε πως η κατάληξη αυτής της ιστορίας ήταν να επιβληθεί  η ποινή αυτή στο γιατρό.

Διαφωνούμε κάθετα με τέτοιες πρακτικές. Είναι αναφαίρετο το δημοκρατικό δικαίωμα των γιατρών να εκφράζουν δημόσια την άποψη τους αρκεί αυτή να γίνεται κόσμια και με επιχειρήματα. Όσο τηρούνται αυτές οι συνθήκες εμείς σαν ΕΓΕΣΥΚ θα στηρίζουμε κάθε δημόσιο λόγο που κινείται σε αυτό το πλαίσιο και θα μας βρει απέναντι κάθε απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησης του Ιατρικού κόσμου με κυρώσεις παντός είδους.

Δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα καθεστώς που κάθε φορά θα επιβάλλεται ποινή στέρησης μισθού στους γιατρούς επειδή θα τολμούν να εκφράσουν την άποψή τους για ένα θέμα δημόσια ενώ οι ίδιοι κακοπληρωμένοι και εξαντλημένοι στηρίζουν ένα ΕΣΥ παρατημένο στην τύχη του να καταρρεύσει.

Καλούμε το Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας να πάρει πίσω την απόφαση στέρησης μισθού του συναδέλφου. Σίγουρα υπάρχουν ηπιότεροι τρόποι να εκφράσει την ενόχλησή του από το να στερήσει από το συνάδελφό μας κομμάτι του μισθού του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βαρθολομαίος
Σφοδρή επίθεση της Μόσχας κατά Βαρθολομαίου – Κατηγορίες για διάσπαση της Ορθοδοξίας
Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών SVR μιλά για «εκτοπισμό» της Ρωσικής Εκκλησίας και εμπλοκή δυτικών μυστικών υπηρεσιών
Σφοδρή επίθεση της Μόσχας κατά Βαρθολομαίου – Κατηγορίες για διάσπαση της Ορθοδοξίας
τσίπρας
Τσίπρας: Παρουσίαση της «Ιθάκης» στο Ολύμπιον – Στο πάνελ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
Η παρουσίαση του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη αποκτά κομματικό βάθος, με τη συμμετοχή Αντώνη Σαουλίδη να προκαλεί εσωκομματικούς τριγμούς στη Χαριλάου...
Τσίπρας: Παρουσίαση της «Ιθάκης» στο Ολύμπιον – Στο πάνελ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
ρεύμα
Χωρίς ρεύμα σήμερα (13/01) 9 περιοχές της Αττικής – Σε ποιους δήμους θα υπάρξουν διακοπές
Προγραμματισμένες παρεμβάσεις του ΔΕΔΔΗΕ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης την Τρίτη 13 Ιανουαρίου – Έκκληση για προσοχή από τους πολίτες
Χωρίς ρεύμα σήμερα (13/01) 9 περιοχές της Αττικής – Σε ποιους δήμους θα υπάρξουν διακοπές