lignadis dimitris
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι δήλωσε ο κατηγορούμενος για βιασμούς ανηλίκων και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, λίγο πριν τη δίκη του σε β’ βαθμό.

Ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα βρεθεί σήμερα ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να κριθεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της σεξουαλικής βίας κατά αγοριών.

Σε σύντομες δηλώσεις προχώρησε σήμερα, πρωί της Δευτέρας (9/9), ο  Δημήτρης Λιγνάδης, έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη του σε β’ βαθμό για τον βιασμό ανήλικων αγοριών.

“Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, πριν γίνει το Εφετείο, ελπίζω να μην ξαναϋπάρξει αναβολή για να μπορέσω να αποδείξω την αθωότητά μου. 

Απλώς θέλω να σας πω ότι είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό, επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μας έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά και επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Και αυτό είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμών“, δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμούς δύο αγοριών το 2015, ενώ αθωώθηκε για άλλους δύο βιασμούς, ενός 16χρονου και ενός 18χρονου. Ο κατηγορούμενος, μετά την καταδίκη του είναι ελεύθερος με όρους καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστολή.

Το ΜΟΕ καλείται να κρίνει σχεδόν από το μηδέν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να τύχει αυστηρότερης ποινικής μεταχείρισης με μεγαλύτερη ποινή από αυτήν της πρώτης δίκης. Και αυτό γιατί το ΜΟΕ καλείται να κρίνει όχι μόνο την έφεση του κατηγορούμενου, αλλά και την έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών η οποία ζητά να κριθεί εκ νέου η μία από τις δύο υποθέσεις που το πρώτο δικαστήριο κήρυξε αθώο τον καλλιτέχνη, αλλά και να εξεταστεί αν το ύψος της πρωτόδικης ποινής είναι ή όχι χαμηλό.

Η Εισαγγελία Εφετών με έφεση που άσκησε μετά την έκδοση της απόφασης του ΜΟΔ , έκρινε ότι η υπόθεση του 16χρονου πρέπει να επανεξεταστεί. Ζητά παράλληλα, να αξιολογηθεί από το ΜΟΕ το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη, το οποίο ,κατά την Εισαγγελέα που άσκησε την έφεση είναι χαμηλό σε σχέση με την «απαξία και την βαρύτητα της πράξης , της βλάβης προξένησε στα θύματα» κά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εμβόλιο για καρκίνο
Ελπίδες από νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου: Εξαφανίστηκαν όγκοι σε ασθενείς
Για «πρωτοφανή» αποτελέσματα κάνουν λόγοι οι γιατροί - Το ενέσιμο φάρμακο amivantamab εξαφάνισε πλήρως τους όγκους
Ελπίδες από νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου: Εξαφανίστηκαν όγκοι σε ασθενείς
Περιπολικό της Αστυνομίας το βράδυ
Ιερά Οδός: Τέσσερις ανήλικοι ξυλοκόπησαν και λήστεψαν 20χρονη στη μέση του δρόμου
Δύο αγόρια και δύο κορίτσια ηλικίας 14 έως 16 ετών οι δράστες – Είχαν συλληφθεί ξανά για ληστεία
Ιερά Οδός: Τέσσερις ανήλικοι ξυλοκόπησαν και λήστεψαν 20χρονη στη μέση του δρόμου
Ανακαίνιση σπιτιού από μάστορα
Πρόγραμμα «Ανακαινίζω»: Πώς θα πάρετε επιδότηση 36.000 ευρώ για παλιό σπίτι
Πρόγραμμα «Ανακαινίζω»: Επιδοτήσεις-μαμούθ έως 95% για παλιά σπίτια, πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για τα 36.000 ευρώ
Πρόγραμμα «Ανακαινίζω»: Πώς θα πάρετε επιδότηση 36.000 ευρώ για παλιό σπίτι
Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πανελλαδικές: «Κανένα αποτέλεσμα δεν μετράει την αξία σας»
«Μέχρι 30 Ιουνίου η λειτουργία της γραμμής ψυχολογικής στήριξης» - Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τις πανελλαδικές εξετάσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πανελλαδικές: «Κανένα αποτέλεσμα δεν μετράει την αξία σας»