kakokairia_vroxes
Intime | ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα αυτό το διήμερο, η διαφωνία μετεωρολόγων – «Ένα καλό νέο για όλους»

Για πτώση της θερμοκρασίας κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, κάνει λόγο ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Facebook. Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά «μετά τα μέσα του Σεπτεμβρίου και για πρώτη φορά μετά από ένα τετράμηνο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα».

«Υπάρχει βέβαια μεγάλη αβεβαιότητα, αλλά είναι εμφανής η πτωτική πορεία του υδραργύρου, μάλιστα και συνοδεία βροχών» σημειώνει και παραθέτει πίνακα με τις κανονικές θερμοκρασίες για τον Σεπτέμβριο και τις θερμοκρασίες που προβλέπονται για φέτος επισημαίνοντας πως «από την αρχαιότητα οι αρχές του Σεπτέμβρη ήταν πάντα δύσκολες, λόγω άπνοιας και της αύξησης της υγρασίας στην Αθήνα».

Εντωμεταξύ, σε χθεσινή του ανάρτηση, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για διήμερο με τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα. «Διαταραχή στη μέση ατμόσφαιρα από τα βόρεια βορειοδυτικά Βαλκάνια αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας καθώς αυτή θα κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά (χάρτης 1).

Έτσι λοιπόν το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο αναμένονται τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχές – καταιγίδες) προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τα οποία πολύ πιθανό τοπικά να συνοδεύονται από χαλάζι και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί).

Η εξέλιξη του νέου κύματος κακοκαιρίας

Αύριο Παρασκευή κοντά στο μεσημέρι θα αρχίσει να επηρεάζεται η βορειοδυτική χώρα (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Μακεδονία) με έντονες βροχές – καταιγίδες φαινόμενα τα οποία είναι σε θέση σε τοπικό επίπεδο να προκαλέσουν και προβλήματα.

Μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν κι άλλες περιοχές προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια (χάρτης 2).

Το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση του κύματος κακοκαιρίας όπου κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα συναντήσουμε έντονα φαινόμενα προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια (χάρτης 3).

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα και βαθμιαία θα εξαπλωθούν δυτικότερα και νοτιότερα.

Την Κυριακή ο άστατος καιρός θα επιμείνει με ηπιότερα και μικρότερης διάρκειας φαινόμενα τα οποία θα ξεκινήσουν από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο και προς το απόγευμα θα επηρεάσουν εσωτερικές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και με έμφαση ορεινές – ημιορεινές περιοχές (χάρτες 4,5).

Από τη Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης.

Πάντως, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας τόνισε σε ανάρτησή: «Καμία κακοκαιρία Παρασκευή και Σάββατο. Αστάθεια λέγεται αυτό. Θα έχει και κουφόβραση».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητές
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
Η αλήθεια είναι σκληρή: κάθε ώρα που ένας δάσκαλος ή καθηγητής περνά στην τάξη, είτε για «απασχόληση» είτε για αντικατάσταση, είναι διδακτικό έργο....
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
tameio.jpg
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
Συντάξεις: Έως 312 ευρώ πάνω το 2026 και έως 696 ευρώ το 2027 [Αναλυτικοί πίνακες]
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς