metanastes
Συγκίνησε ο λιμενικός που διέσωσε τον μικρό “Ιωνά” στην Τήλο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η διάσωση ενός βρέφους μεταναστών, μόλις 50 ημερών, πριν λίγες ημέρες στην Τήλο. Την διάσωση του βρέφους έκανε γνωστή με ανάρτησή της η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά.

Το μωράκι στο οποίο δόθηκε το όνομα Ιωνάς, του καλόγερου που πήγε στην Τήλο και ίδρυσε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, ήταν παγιδευμένο επί τρεις ημέρες σε απόκρημνο σημείο με τους γονείς του να χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό για να του φτιάχνουν γάλα. 

Η συγκίνηση της κοινής γνώμης ήταν μεγάλη, ιδίως για τον Κρητικό λιμενικό Γιάννη Κουφάκη, που συμμετείχε στη διάσωση.

Ο ίδιος ο Γιάννης Κουφάκης σε ανάρτησή του στα social media ευχαριστεί τους συναδέλφους του που κατάφεραν να σώσουν την οικογένεια των προσφύγων, σημειώνοντας: «κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω».

Στην ανάρτησή του, ο λιμενικός αναφέρει: «Όσον αφορά τη φωτό με τη διάσωση του μωρού που απ' ότι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα να πω δύο πράγματα και από μέρους μου .. καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα λόγια σας!

Με συγκινείτε κ μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ' τα παιδιά σου κ τους αγαπημένους σου τόσο καιρό. Τα εύσημα όμως πρέπει να πάνε και στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματος μας Γιώργος Καμπουράκης και Νίκο Μουτσακη που κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους!

Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο κ τίποτα παραπάνω. το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ. Σας ευχαριστούμε κ πάλι!».

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της δημάρχου της Τήλου

Την ίδια ώρα η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά με νέα ανάρτηση στο Facebook έκανε γνωστό ότι ο μικρός Ιωνάς, μετά από την περιπέτεια που έζησε -μόλις μερικές ημέρες από τη γέννησή του- από την οποία κατάφερε να βγει νικητής, αναχώρησε από την Τήλο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό ο ίδιος και η οικογένεια του να φιλοξενηθούν σε κάποια κατάλληλη δομή, στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

«Ήρεμος, ασφαλής, στεγνός, καθαρός, με σωστή σίτιση, παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα γύρω του...» γράφει στο Facebook η Μαρία Καμμά.

«Να είσαι καλότυχος μικρέ μας και η ζωή από εδώ και πέρα να μην είναι τόσο σκληρή και άδικη μαζί σου... Καλό ταξίδι μικρέ μας Ιωνά και ευχόμαστε αύριο να μην είναι η τελευταία σου ημέρα στο νησί μας...» συγκινεί η δήμαρχος Τήλου.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εβελινα
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές
Η Εβελίνα Αδάμου ξεχώρισε ανάμεσα σε 250 υποψηφίους και θα φοιτήσει στο UWC USA με στόχο μια παγκόσμια εκπαιδευτική εμπειρία
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές
δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό
Απώλειες για το κυβερνών κόμμα, άνοδος της αντιπολίτευσης και έντονη ανησυχία των πολιτών για ακρίβεια και οικονομία
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό
μπατιστατου
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέα θητεία για την Πρύτανη Άννα Κ. Μπατιστάτου
Νέα θητεία για την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια Άννα Κ. Μπατιστάτου, μετά από ομόφωνη εκλογή από το Συμβούλιο Διοίκησης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέα θητεία για την Πρύτανη Άννα Κ. Μπατιστάτου