pisina
Η επίσημη ανακοίνωση της κατασκήνωσης αναφέρει πως η απουσία της κατασκηνώτριας διαπιστώθηκε μετά το μεσημεριανό γεύμα, όταν τα παιδιά επέστρεψαν στους κοιτώνες για ανάπαυση

Το στομάχι της 8χρονης που πνίγηκε στην πισίνα της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής ήταν άδειο, λέει η ιατροδικαστική έκθεση.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με όσα φέρεται να είπε στην κατάθεσή της η 19χρονη ομαδάρχισσα, οδηγεί στο συμπέρασμα πως το παιδί δεν βγήκε από την πισίνα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά για το μεσημεριανό φαγητό. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο Ant1, η ομαδάρχισσα είπε πως δεν έκανε καταμέτρηση όταν βγήκαν τα παιδιά από την πισίνα, αλλά μόνο όταν αυτά βρίσκονταν στην τραπεζαρία. Παράλληλα, η μεγαλύτερη αδερφή της 8χρονης, που ήταν μαζί στην κατασκήνωση, είπε πως δεν την είδε στον χώρο του μεσημεριανού φαγητού.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το στομάχι του παιδιού ήταν άδειο κατά τη νεκροψία, γεγονός που υποδεικνύει ότι δεν είχε φάει το μεσημεριανό της με τα υπόλοιπα παιδιά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο και επιχείρησαν ανάνηψη, πάντως, βρήκαν υπολείμματα τροφής στο στομάχι της, τα οποία πιθανολογείται πως προέρχονταν από το πρωινό γεύμα.

Η επίσημη ανακοίνωση της κατασκήνωσης αναφέρει πως η απουσία της κατασκηνώτριας διαπιστώθηκε μετά το μεσημεριανό γεύμα, όταν τα παιδιά επέστρεψαν στους κοιτώνες για ανάπαυση.

Επιπλέον, η ναυαγοσώστρια στην κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι δεν είδε κανέναν μέσα στο νερό γύρω στις 13:00 το μεσημέρι, που είχαν βγει τα παιδιά για να οδηγηθούν στην τραπεζαρία, σύμφωνα με την ίδια. Ο συναγερμός στην κατασκήνωση, με βάση την επίσημη ανακοίνωση ήχησε λίγο πριν τις 15:00, σχεδόν δύο ώρες αργότερα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Απολύθηκαν δύο εκπαιδευτικοί στην Αττική - Για ποιο λόγο
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε δύο αποφάσεις απόλυσης, μετά από πειθαρχική διαδικασία για πειθαρχικό παράπτωμα εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70
Υπουργείο Παιδείας: Απολύθηκαν δύο εκπαιδευτικοί στην Αττική - Για ποιο λόγο