skilaki_foties
Τιτάνια μάχη για να σωθούν τα ζώα από τα πύρινα μέτωπα, δραματικές εκκλήσεις στα social media

Δραματικές ώρες βιώνει η Αττική, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στον Βαρνάβα την Κυριακή (11/8). Θύματα της πύρινης κόλασης είναι και τα ζώα. Τόσο τα δεσποζόμενα ζώα, τα οποία είναι εξαφανισμένα, όσο και τα αδέσποτα, ψάχνουν τρόπο να σωθούν από τις πυρκαγιές, με τις αρμόδιες αρχές και τους εθελοντές να κάνουν τα αδύνατα δυνατά.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και χώροι για τα ζώα. Στο υπουργείο Εσωτερικών λειτούργησε από την Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς συντονιστικό κέντρο για τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο στην ευρύτερη περιοχή του Βαρνάβα, στην Αττική, που πλήττονται από τις πυρκαγιές. Οι πολίτες, όπως αναφέρει το υπουργείο, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213 1361085 και 213 1361033.

Επίσης, στον Δήμο Μαραθώνα και στον Δήμο Διονύσου λειτούργησαν χώροι υποδοχής ζώων σε κίνδυνο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο Δημαρχείο Γραμματικού, στο Γήπεδο Μπάσκετ Γραμματικού και στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξης.

skilaki_foties

Ρεπόρτερ απομάκρυνε σκυλακι on air 

Κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης από τη Νέα Πεντέλη, ο ρεπόρτερ του Star Άρης Λάμπος είδε έναν άσπρο σκύλο εμφανώς ταλαιπωρημένο και τρομαγμένο, ο οποίος σε μερικά σημεία είχε καεί από τη φωτιά, και έσπευσε να τον πάρει στην αγκαλιά του και να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Ο σκύλος, που είχε λουράκι, έχει χαθεί προφανώς μέσα στον πανικό να εκκενωθεί η περιοχή, και τριγυρνούσε μόνος και αβοήθητος μέσα στους πυκνούς καπνούς.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιραν
Με πέντε όρους απαντά το Ιράν στους «15» του Ντόναλντ Τραμπ – Σενάρια για συνομιλίες σε Τουρκία ή Πακιστάν
Τεταμένο διπλωματικό σκηνικό με προτάσεις και αντιπροτάσεις για τον τερματισμό της κρίσης – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων σε ουδέτερο έδαφος
Με πέντε όρους απαντά το Ιράν στους «15» του Ντόναλντ Τραμπ – Σενάρια για συνομιλίες σε Τουρκία ή Πακιστάν
molivia
Γονική άδεια χωρίς «κόφτες»: Παρέμβαση εκπαιδευτικών για πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας
Ο ΣΕΠΕ Σητείας καταγγέλλει περιοριστικές ερμηνείες και ζητά ενιαίες οδηγίες για άδειες άνευ αποδοχών χωρίς χρονικά εμπόδια
Γονική άδεια χωρίς «κόφτες»: Παρέμβαση εκπαιδευτικών για πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας