Ηλεκτρικές συσκευές
Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία

Aλλαγές έρχονται στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή ΙΙ» το οποίο αποτελεί τη νέα φάση του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», καθώς μπαίνουν επιπλέον κατηγορίες συσκευών. Το πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ» επιδοτεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιώτες και νοικοκυριά που έχουν εγκατεστημένες παλιές και ενεργοβόρες συσκευές, προκειμένου να τις αντικαταστήσουν με νέες που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικές από άποψη ενέργειας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας που διατίθεται για τον σκοπό αυτό. Οι αιτήσεις συνήθως ανοίγουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους κάθε έτους.

Το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή 2» περιλαμβάνει πρόσθετες κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών, τον οποίων η αγορά επιδοτείται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανάμεσα στις συσκευές που επιδοτούνται συμπεριλαμβάνονται φέτος εκτός από κλιματιστικά και ψυγειοκαταψύκτες, πλυντήρια και ηλεκτρικές κουζίνες.

Όπως και στον πρώτο κύκλο, η επιχορήγηση θα παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.

Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιστολή του Νίκου Ρωμανού
Επιστολή Ρωμανού από τη φυλακή: «Θα δώσω τη μάχη μέχρι να κατακτήσω την ελευθερία μου»
«Εγώ δεν μπορώ να εκβιαστώ. Γιατί μου χρωστάνε την ελευθερία μου και δεν τους χρωστώ τίποτα. Θα δώσω τη μάχη μέχρι να κατακτήσω την ελευθερία μου»
Επιστολή Ρωμανού από τη φυλακή: «Θα δώσω τη μάχη μέχρι να κατακτήσω την ελευθερία μου»
apofoitoi
Μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την ανώτατη εκπαίδευση
Η λειτουργία των παραρτημάτων των αλλοδαπών πανεπιστημίων θα επιφέρει πλήθος θετικών αποτελεσμάτων. Πρώτον, η αυξημένη παρουσία αλλοδαπών φοιτητών θα...
Μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την ανώτατη εκπαίδευση