Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι
Αυτά τα ποσά παίρνουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες που κατακτούν μετάλλιο

Οι περισσότερες χώρες επιβραβεύουν τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατακτούν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην Ελλάδα, ήδη έχουμε επτά αθλητές και αθλήτριες (πέντε τα μετάλλια, αλλά στην κωπηλασία είναι διπλά τα πληρώματα) που έχουν κατακτήσει μετάλλια .

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δίνει 90.000 ευρώ σε όποιον κατακτήσει το χρυσό. Το ασημένιο μετάλλιο έχει πριμ 60.000 ευρώ (τόσα θα πάρει ο Χρήστου). Όσο για το χάλκινο, κάνει πλουσιότερους τους αθλητές κατά 50.000 ευρώ (Τσελίδης, Παπακωνσταντίνου, Γκαϊδατζής, Κοντού, Φίτσιου, Πετρούνιας).

Πέρα από αυτά τα ποσά, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα δώσει 200.000 ευρώ στις Ομοσπονδίες των αθλημάτων που είχαν αθλητές να κερδίζουν μετάλλια. Από εκεί και πέρα αυτές θα αποφασίσουν πώς θα τα διαθέσουν.

Πέρα από τα χρηματικά ποσά, τα προνόμια είναι σημαντικά. Κάθε αθλητής και κάθε αθλήτρια που κατακτούν μετάλλιο, διορίζεται στο δημόσιο, ενώ απονέμεται η ιδιότητα εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού. Επίσης, δίνεται δικαίωμα εισαγωγής χωρίς εξετάσεις σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ και σε Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής στον Αθλητισμό (ΣΕΦΑΑ).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερευνα
Η κρίση της έρευνας στην Ελλάδα: Παραιτήσεις, σκάνδαλα και υποχρηματοδότηση
Το τελευταίο έτος χαρακτηρίστηκε από ηχηρές παραιτήσεις μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ)
Η κρίση της έρευνας στην Ελλάδα: Παραιτήσεις, σκάνδαλα και υποχρηματοδότηση
Ηλικιωμένη εκπαιδευτικός
Αδιανόητο! Γονείς πιέζουν για πειθαρχική δίωξη δασκάλας επειδή είπε στους μαθητές της ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης...
Το σκοτάδι που απλώνεται στον δυτικό κόσμο και στην εκπαίδευση σε μια απλή είδηση
Αδιανόητο! Γονείς πιέζουν για πειθαρχική δίωξη δασκάλας επειδή είπε στους μαθητές της ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης...