Κίνηση στους δρόμους
INITME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Από πότε έρχεται η ριζική αλλαγή στα χρώματα των αυτοκινήτων εντός της Ευρώπης

Ένα συγκεκριμένο χρώμα στα αυτοκίνητα προκαλεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Για τον λόγο αυτό λήφθηκε η απόφαση για απαγόρευσή του εντός της Ευρώπης.

Η αιτία είναι το εξασθενές χρώμιο, το οποίο δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μεταλλική λάμψη σε όποια επιφάνεια του αυτοκινήτου γίνεται επιμετάλλωση.

Το συγκεκριμένο στοιχείο διαθέτει καρκινογόνο δράση και εντοπίζεται στους ρύπους που εκλύονται κατά τη διαδικασία της επιμετάλλωσης μίας επιφάνειας ή ενός εξαρτήματος, ρύποι που είναι έως και 500 φορές πιο τοξικοί έναντι εκείνων που εκπέμπει ένας κινητήρας πετρελαίου ή βενζίνης κατά τη λειτουργία του.

Στο αυτοκίνητο, χρησιμοποιείται συνήθως στις μάσκες των αυτοκινήτων, τους προφυλακτήρες και τους τροχούς, ενώ παρουσία έχει και στην καμπίνα. Η πρόταση αναμένεται να υλοποιηθεί στο τέλος του 2024 και πλέον, οι κατασκευαστές καλούνται να βρουν εναλλακτική λύση.

Εκτός από το εξασθενές χρώμιο, σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και το κάδμιο. Μάλιστα, η απαγόρευση αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους βιομηχανικούς κλάδους, στο εγγύς μέλλον.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinitopoiiseis_ntountouka-.jpg
Στον δρόμο αύριο Τετάρτη οι γονείς της Κηφισιάς για να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις στα σχολεία - Συλλογή υπογραφών
Διαμαρτυρία στις 18 Ιουνίου 2025 έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας
Στον δρόμο αύριο Τετάρτη οι γονείς της Κηφισιάς για να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις στα σχολεία - Συλλογή υπογραφών
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Νέα κριτήρια για διευθυντές εκπαίδευσης σε φυλακές: Υπουργική απόφαση με σημαντικές αλλαγές
Υπουργείο Παιδείας: Νέα απόφαση για τη στελέχωση εκπαιδευτικών δομών σε φυλακές
Νέα κριτήρια για διευθυντές εκπαίδευσης σε φυλακές: Υπουργική απόφαση με σημαντικές αλλαγές
περιπολιο
Κύπρος: Σάλος με ροζ βίντεο σε περιπολικό της αστυνομίας - Σεξουαλικές πράξεις σε κοινή θέα (Βίντεο)
Τα πλάνα παρουσιάζουν έναν άνδρα και μία γυναίκα να ερωτοτροπούν σε κοινή θέα
Κύπρος: Σάλος με ροζ βίντεο σε περιπολικό της αστυνομίας - Σεξουαλικές πράξεις σε κοινή θέα (Βίντεο)