Παρίσταναν αστυνομικούς και γιατρούς - Εξαπατούσαν ηλικιωμένους πολίτες
«Ξεσκεπάστηκε» νέα απάτη

To Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, συνέλαβε σε περιοχή της Αττικής μια 63χρονη και έναν 64χρονο που είχαν πραγματοποιήσει απάτες.

Οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα η οποία χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τεχνάσματα κατάφερνε να εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πώς δρούσαν

Τηλεφωνούσαν μεταξύ άλλων στα θύματά τους προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και ισχυριζόμενοι, ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα το σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό ανηλίκου.

Επίσης παρίσταναν ακόμη τους ιατρούς και με το πρόσχημα, ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του, απαιτούσαν χρηματικά ποσά, προκειμένου τα συγγενικά τους πρόσωπα να απαλλαχθούν από τις νομικές συνέπειες ή για να καλύψουν τα έξοδα νοσηλείας τους, αντίστοιχα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή Νοημοσύνη στα σχολεία
Τεχνητή νοημοσύνη και επαγγελματικός προσανατολισμός: Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους
Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη επιβάλλει την επιστροφή στην αυθεντική παιδεία
Τεχνητή νοημοσύνη και επαγγελματικός προσανατολισμός: Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Εκπαιδευτικοί και ψυχική υγεία: Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας
Σε εφαρμογή τίθεται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας μέσα στα σχολεία.
Εκπαιδευτικοί και ψυχική υγεία: Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας