Κοινωνία

Άρειος Πάγος για παρακολουθήσεις: Καμία σύνδεση των επισυνδέσεων με το Predator

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξέδωσε ανακοίνωση την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση των υποκλοπών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε μετά από δύο έτη και εννέα μήνες από την αναβάθμιση της έρευνας.

Τι «είδε» η έρευνα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου από την έρευνα «δεν συνάγεται αναντίλεκτα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και γενικότερα της ΕΛΑΣ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού».

Παράλληλα, προέκυψαν «επαρκείς ενδείξεις στο στάδιο αυτό για την κίνηση ποινικής δίωξης σε βάρος ορισμένων νομίμων εκπροσώπων και πραγματικών ιδιοκτητών εταιρειών, για αξιόποινες πράξεις, όπως της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας κλπ».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία