Thumbnail
Καταγγελία: Τα ζώα αναισθητοποιήθηκαν και χωρίς να θανατωθούν θάφτηκαν

Νέα στοιχεία προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Περιφεριάρχη, ο οποίος αποφάσισε την απομάκρυνση του διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τρικάλων, ενώ σήμερα το πρωί κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς έγινε, αναφέρει το ERT News.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Η καταγγελία η οποία έγινε και οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούν τη θανάτωση του κοπαδιού που ήταν το πρώτο στο οποίο εντοπίστηκε το κρούσμα πανώλης, δηλαδή σε κτηνοτροφική μονάδα στο καστράκι Καλαμπάκας.

Φαίνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, γιατί μιλήσαμε και με τη δικηγόρο του κτηνοτρόφου, του ιδιοκτήτη του κοπαδιού, τα ζώα αναισθητοποιήθηκαν και χωρίς να θανατωθούν θάφτηκαν.

Όπως ρωτήσαμε τον κ. Κουρέτα, Περιφεριάρχη Θεσσαλίας, τι ακριβώς έγινε, γιατί δεν υπήρχαν αρμόδιοι της κτηνιατρική, μας είπε ότι όλα αυτά θα τα δει ο εισαγγελέας.

Το ρεπορτάζ πάντως λέει ότι δεν ήταν παρόντες όσοι έπρεπε να ήταν, όσον αφορά τους κτηνιάτρους, οι οποίοι έπρεπε να βρίσκονται εκεί και να ακολουθήσουν τη σχετική διαδικασία.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι, είναι εντατικοί, τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα, καθώς αργά το μεσημέρι αναμένεται ανακοίνωση νέων αποτελεσμάτων, δείχνει πως τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης, κάτι που σύμφωνα με τους αρμοδίους, σημαίνει ότι δεν τους έχει ξεφύγει η νόσος προς το παρόν και αυτός είναι ο στόχος, να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η εξάπλωση της νόσου».

Ο Περιφεριάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, δήλωσε:

«Όσον αφορά το χθεσινό γεγονός για την καταγγελία που είχαμε για το ότι υπήρχαν κατά τη διάρκεια της ταφής, ζώα που ήταν ζωντανά.

Εγώ είδα φωτογραφίες και για αυτόν τον λόγο, θεωρώ ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, γιαυτό και αντικατέστησα τον προιστάμενο στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων και κατέθεσα το πρωί μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για να γίνει έρευνα, για οποιεσδήποτε ποινικές ευθύνες γιατί το αδίκημα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα πρέπει οποιοσδήποτε έχει εμπλακεί να αντιμετωπίσει τις ποινές που προβλέπει ο νόμος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Α. Σπυριδάκης
Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Προτεινόμενες Αλλαγές της Κ.Υ.Α. 102791/ΓΔ4/10-09-2024 (ΦΕΚ 5130Β) του Α. Σπυριδάκη, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Δ/ντών Σχολ. Μον. Δ/θμιας Εκπ/σης
Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
pencils_90.jpg
«Η εξέγερση της κιμωλίας» - Εκπαιδευτικοί: «Ασφυκτιούμε και σιγομουρμουράμε στα κρυφά»
Κάλεσμα ενότητας από νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που παραμένουν στην “γκρίζα ζώνη” της αξιολόγησης
«Η εξέγερση της κιμωλίας» - Εκπαιδευτικοί: «Ασφυκτιούμε και σιγομουρμουράμε στα κρυφά»
ekpaideytikoi
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Η ημερομηνία της μισθοδοσίας τους τον Δεκέμβριο και το δώρο Χριστουγέννων
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους
Τρόφιμα
Επιστήμονες εντόπισαν «κρυμμένες» καρκινογόνες ουσίες σε καθημερινά τρόφιμα – Τι αποκαλύπτει η νέα τεχνική ανάλυσης
Προηγμένη μέθοδος εκχύλισης ανιχνεύει επιβλαβείς ενώσεις σε έλαια, κρέατα και επεξεργασμένα προϊόντα που δεν «έβλεπαν» οι παραδοσιακές εξετάσεις...
Επιστήμονες εντόπισαν «κρυμμένες» καρκινογόνες ουσίες σε καθημερινά τρόφιμα – Τι αποκαλύπτει η νέα τεχνική ανάλυσης