Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καταγγελία: Τα ζώα αναισθητοποιήθηκαν και χωρίς να θανατωθούν θάφτηκαν

Νέα στοιχεία προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Περιφεριάρχη, ο οποίος αποφάσισε την απομάκρυνση του διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τρικάλων, ενώ σήμερα το πρωί κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς έγινε, αναφέρει το ERT News.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Η καταγγελία η οποία έγινε και οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούν τη θανάτωση του κοπαδιού που ήταν το πρώτο στο οποίο εντοπίστηκε το κρούσμα πανώλης, δηλαδή σε κτηνοτροφική μονάδα στο καστράκι Καλαμπάκας.

Φαίνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, γιατί μιλήσαμε και με τη δικηγόρο του κτηνοτρόφου, του ιδιοκτήτη του κοπαδιού, τα ζώα αναισθητοποιήθηκαν και χωρίς να θανατωθούν θάφτηκαν.

Όπως ρωτήσαμε τον κ. Κουρέτα, Περιφεριάρχη Θεσσαλίας, τι ακριβώς έγινε, γιατί δεν υπήρχαν αρμόδιοι της κτηνιατρική, μας είπε ότι όλα αυτά θα τα δει ο εισαγγελέας.

Το ρεπορτάζ πάντως λέει ότι δεν ήταν παρόντες όσοι έπρεπε να ήταν, όσον αφορά τους κτηνιάτρους, οι οποίοι έπρεπε να βρίσκονται εκεί και να ακολουθήσουν τη σχετική διαδικασία.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι, είναι εντατικοί, τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα, καθώς αργά το μεσημέρι αναμένεται ανακοίνωση νέων αποτελεσμάτων, δείχνει πως τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης, κάτι που σύμφωνα με τους αρμοδίους, σημαίνει ότι δεν τους έχει ξεφύγει η νόσος προς το παρόν και αυτός είναι ο στόχος, να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η εξάπλωση της νόσου».

Ο Περιφεριάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, δήλωσε:

«Όσον αφορά το χθεσινό γεγονός για την καταγγελία που είχαμε για το ότι υπήρχαν κατά τη διάρκεια της ταφής, ζώα που ήταν ζωντανά.

Εγώ είδα φωτογραφίες και για αυτόν τον λόγο, θεωρώ ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, γιαυτό και αντικατέστησα τον προιστάμενο στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων και κατέθεσα το πρωί μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για να γίνει έρευνα, για οποιεσδήποτε ποινικές ευθύνες γιατί το αδίκημα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα πρέπει οποιοσδήποτε έχει εμπλακεί να αντιμετωπίσει τις ποινές που προβλέπει ο νόμος».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Δημοσκοπήσεις: Ποια μικρά κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής λόγω Τσίπρα και Καρυστιανού
Η επέλαση των νέων κομμάτων συμπιέζει τους μικρούς παίκτες και απειλεί με κοινοβουλευτικό αποκλεισμό
Δημοσκοπήσεις: Ποια μικρά κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής λόγω Τσίπρα και Καρυστιανού
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Διαμαρτυρίες υποψηφίων για ασάφεια σε ένα θέμα – Ζητούν να γίνουν δεκτές εναλλακτικές απαντήσεις
Πολλά από τα παιδιά που διαμαρτύρονται υποστηρίζουν ότι είχαν προετοιμαστεί συστηματικά επί μήνες και θεωρούν ότι κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμα...
Πανελλαδικές 2026: Διαμαρτυρίες υποψηφίων για ασάφεια σε ένα θέμα – Ζητούν να γίνουν δεκτές εναλλακτικές απαντήσεις