seismos
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Καταστράφηκαν μεγάλο μέρος της Κρήτης και άλλες περιοχές»

Μεγάλος σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα (21/7) στις 7:00 σε θαλάσσια περιοχή, 59 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων στην Κρήτη.

Επιπλέον και εχθές Σάββατο (20/7) είχε καταγραφεί σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σχολίασε με σχετική τους ανάρτηση ότι «Ακόμη δεν είμαστε βέβαιοι ότι ο 5,3 (Ρίχτερ) ήταν ο κύριος».

Τεράστιες καταστροφές και τσουνάμι

Στη συνέχεια, ο ίδιος, πάλι μέσω ανάρτησης στη σελίδα του στο Facebook θέλησε να κάνει μια αναδρομή και ένα μικρό μάθημα σε όσους από εμάς δεν γνωρίζουμε, για το θαλάσσιο τμήμα της Παλαιοχώρας, στο οποίο το 367 μ.Χ. σημειώθηκε η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση που έχει αναφερθεί έως τώρα στη Μεσόγειο, με εκτιμώμενο μέγεθος τα 8,5 Ρίχτερ. Μάλιστα προκάλεσε και τσουνάμι με αποτέλεσμα χιλιάδες θύματα από την Αίγυπτο έως τη Σικελία.

«Καταστράφηκαν μεγάλο μέρος της Κρήτης και άλλες περιοχές. Η δυτική Κρήτη ανυψώθηκε αιφνίδια έως 9 μέτρα! Τεράστιο τσουνάμι κατέκλυσε τη λεκάνη της Αν. Μεσογείου προκαλώντας ναυάγια και χιλιάδες θυμάτων στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στην Πελοπόννησο, στη Σικελία και αλλού», αναφέρει ο σεισμολόγος.

«Το μεγάλο ερώτημα είναι κάθε πότε επαναλαμβάνονται τέτοιοι μεγάλοι σεισμοί και τσουνάμι στο ελληνικό τόξο. Πού θα πάει, θα το απαντήσουμε κι’ αυτό…!», καταλήγει στην ανάρτησή του.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίθεση με drones σε σχολείο της Ρωσίας από την Ουκρανία
Μακελειό στο Λουγκάνσκ: Ουκρανικό πλήγμα σε Λύκειο – 6 νεκροί, 39 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι
Κατέρρευσε κοιτώνας όπου βρίσκονταν 86 μαθητές - Για «τρομοκρατική επίθεση» μιλά ο Πούτιν και ζητά αντίποινα
Μακελειό στο Λουγκάνσκ: Ουκρανικό πλήγμα σε Λύκειο – 6 νεκροί, 39 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι
Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε όνομα για το νέο κόμμα που θα ανακοινώσει
Αλέξης Τσίπρας: Απέρριψε όνομα για το νέο κόμμα – «Ας πάμε με αυτό που είχαμε κλειδώσει»
Πώς απάντησε στις προτάσεις ο Αλέξης Τσίπρας και ποιο όνομα παραμένει το μεγάλο... φαβορί
Αλέξης Τσίπρας: Απέρριψε όνομα για το νέο κόμμα – «Ας πάμε με αυτό που είχαμε κλειδώσει»