fotia_patra
Ο αστυνομικός που έσωσε τον ηλικιωμένο στην Πάτρα: «Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου και με κρατούσε σφιχτά»

Τις ώρες αγωνίες που βίωσαν αστυνoμικοί και πυροσβέστες στη «μάχη» με τις φλόγες της φωτιάς που ξέσπασε την Τρίτη 9/7 στην Πάτρα, στην περιοχή του Γηροκομειού, περιέγραψε ο αρχιφύλακας που πήρε αγκαλιά τον 82χρονο για να τον σώσει.
  
Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ο φακός από την πυρκαγιά, στην Πάτρα και συγκεκριμένα από την πρωτοβουλία που πήρε αστυνομικός, να διασώσει ηλικιωμένο, σηκώνοντας τον στα χέρια.

Ο αστυνομικός λειτουργώντας με αυτοθυσία, σήκωσε στα χέρια τον ηλικιωμένο και τον οδήγησε σώο μακρια από το μέτωπο της πυρκαγιάς, όπως δείχνει το βίντεο που δημοσιοποίησε το Mega.

«Η εικόνα ήταν τρομακτική, η φωτιά είχε φτάσει εδώ πλησίον στα σπίτια, ο κόσμος έτρεχε στο δρόμο πανικοβλημένος, μας ζητούσε επιτακτικά να βοηθήσουμε. Οι εντολές μας ήταν άμεσα να εκκενώσουμε τα σπίτια, όπως και προσπαθήσαμε και το κάναμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε.», τονίζει ο ίδιος, μιλώντας στην κάμερα του ertnews.gr.

Και συνεχίζει: «Η φωτιά είχε φτάσει και έγλυφε το πίσω μέρος των σπιτιών και εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκα για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο σπίτι.

Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος, φοβούμενος, γιατί φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας.

Καταφέραμε να τον κατεβάσουμε και να τον αφήσουμε εδώ πέρα, όπως κάναμε και με τους άλλους δύο ηλικιωμένους ανθρώπους».

Μάλιστα, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους κατοίκους της περιοχής. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ να δώσω στους κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι πρωταγωνιστές, στην πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και στην υπηρεσία μου, οι άνθρωποι δεν κοίταξαν ωράριο ή ο,τιδήποτε και παρέμειναν μέχρι το τέλος να κατασβεστεί η φωτιά.»

Όπως είπε, θα μεταβεί αργότερα να επιστρέψει το κλειδί του σπιτιού στον ηλικιωμένο και να σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχουν φθορές στο σπίτι.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παπαδο
Προφυλακίστηκε ο 60χρονος γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για την δολοφονία της στο Κολωνάκι
Παρά τις προσπάθειες να υπερασπιστεί τον εαυτό του, η δικαιοσύνη αποφάσισε την προφυλάκισή του, θεωρώντας ότι η υπόθεση έχει σοβαρά στοιχεία ενοχής
Προφυλακίστηκε ο 60χρονος γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για την δολοφονία της στο Κολωνάκι
πλευρ
Ο Πλεύρης στηρίζει την καταστολή εναντίον αγροτών: "Να παρέμβει η Δικαιοσύνη, αν συνεχιστεί η παρακώλυση των συγκοινωνιών"
Σύμφωνα με τον Πλεύρη, πέρα από τα ποινικά μέτρα, η κυβέρνηση διαθέτει και διοικητικές κυρώσεις, που μπορούν να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση των...
Ο Πλεύρης στηρίζει την καταστολή εναντίον αγροτών: "Να παρέμβει η Δικαιοσύνη, αν συνεχιστεί η παρακώλυση των συγκοινωνιών"