Thumbnail
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ

Την προσοχή του επιβατικού κοινού για νέα απόπειρα εξαπάτησης στα social media με πλαστούς λογαριασμούς, για να αποκτήσουν δωρεάν μια ATH.ENA Card διάρκειας 12 μηνών, εφιστά ο ΟΑΣΑ.

Με σημερινή ανακοίνωση του ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών εφιστά και πάλι την προσοχή του επιβατικού κοινού για απόπειρα εξαπάτησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πλαστούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούν παράνομα την επωνυμία του Οργανισμού.

«Το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται συνεχώς παραπλανητικές δημοσιεύσεις με το λογότυπο του ΟΑΣΑ, σε διάφορα social media, που παροτρύνουν ανυποψίαστους πολίτες να αποκτήσουν δωρεάν μια ATH.ENA Card διάρκειας 12 μηνών, κάνοντας κλικ σε έναν ψεύτικο ψηφιακό σύνδεσμο (link)» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός, σημειώνοντας πως η επίσκεψη σε αυτούς τους συνδέσμους (links), μπορεί να οδηγήσει σε επιζήμιες ενέργειες, όπως αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και κωδικών ασφαλείας, ή αποστολή χρηματικών ποσών για υποτιθέμενες αγορές.

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διακοπή των δημοσιεύσεων αυτών, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.

«Εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή του επιβατικού κοινού, καθώς οι ψεύτικοι λογαριασμοί στα social media, διαθέτουν αληθοφανή χαρακτηριστικά (εμφανίζεται η επωνυμία του ΟΑΣΑ και το λογότυπο της ATH.ENA card)» καταλήγει η ανακοίνωση.

απατη

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κοινωνικο
Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: 10+2 εθνικές δράσεις για την ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία
Το πρόγραμμα του ΚΚΤ περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις με ορίζοντα υλοποίησης την περίοδο 2026–2032, οι οποίες αναμένεται να ωφελήσουν άμεσα...
Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: 10+2 εθνικές δράσεις για την ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης για ΑΕΙ: «Έφυγε η ανοχή στην ανομία – Έρχονται πειθαρχικές κυρώσεις»
Νέα γραμμή για τα πανεπιστήμια με παράλληλη ενεργοποίηση ποινικών και εσωτερικών διαδικασιών σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς
Μαρινάκης για ΑΕΙ: «Έφυγε η ανοχή στην ανομία – Έρχονται πειθαρχικές κυρώσεις»
ζαχαρακη
Ζαχαράκη: Νέο μοντέλο υπολογισμού κόστους των σχολείων με την καθοδήγηση του ΟΟΣΑ
Το νέο μοντέλο υπολογισμού κόστους θα πρέπει να αξιοποιήσει συγκριτικά στοιχεία και διεθνείς πρακτικές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ
Ζαχαράκη: Νέο μοντέλο υπολογισμού κόστους των σχολείων με την καθοδήγηση του ΟΟΣΑ
Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.
Εκπαιδευτικοί: Πρόσκληση τριετούς απόσπασης στην Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.
Πρόσκληση απόσπασης εκπαιδευτικών στην Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Πρόσκληση τριετούς απόσπασης στην Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.