Δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: «Κάποιος από το οργανωμένο έγκλημα του έκλεισε το στόμα»
Συγκλονίζει ο σύζυγος Γιώργου Καραϊβάζ: «Σίγουρα κάποιος που ενοχλήθηκε από όσα έγραφε, κάποιος από το οργανωμένο έγκλημα. Αυτός που ήθελε να του κλείσει το στόμα, ο Καραϊβάζ είναι νεκρός λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας»

Με τη χήρα του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ, Στάθα, άρχισε η δίκη για την άγρια δολοφονία του στις 9 Απριλίου 2021.

Η μάρτυρας απέδωσε το κίνητρο του εγκλήματος σε κάποιο από τα ρεπορτάζ του συζύγου της, λέγοντας στο δικαστήριο πως «σίγουρα κάποιος που ενοχλήθηκε από όσα έγραφε, κάποιος από το οργανωμένο έγκλημα. Αυτός που ήθελε να του κλείσει το στόμα, ο Καραϊβάζ είναι νεκρός λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας».

Η Στάθα Καραϊβαζ ξεκαθάρισε πως ο σύζυγός της δεν είχε ύποπτες συναναστροφές ή εμπλοκές και πως η καθημερινότητά του ήταν συγκεκριμένη και αφορούσε το σπίτι, την οικογένεια και τη δουλειά του.

«Ο Γιώργος δεν μοιραζόταν τα θέματά του ούτε με μένα ούτε με συναδέλφους του, ήταν μοναχικός και ήταν κορυφαίος δημοσιογράφος. Ξυπνούσε 7-7μιση, έβαζε τα πρώτα θέματα της ημέρας στο ιστολόγιο.

Το αργότερο 9:15 έφευγε, στις 10:00 ήταν στα στούντιο του ΣΤΑΡ στην Κηφισιά, εκεί συνέχιζε να γράφει, έμπαινε στη σύσκεψη και γύρω στις 13:45 έφευγε. Συχνά με έπαιρνε από την Κατεχάκη και εκεί έβλεπε και κάποιους αστυνομικούς και συνδικαλιστές. Συνήθως κατά τις 3 θα ήμασταν σπίτι. Αν πήγαινε κατευθείαν σπίτι θα έφτανε περίπου 14:15. Εκείνη τη μέρα 2 παρά δέκα με πήρε ήμουν σπίτι με τον γιο μας. Κανονικά θα πηγαίναμε στο Μαρούσι, γι' αυτό με ρώτησε «πού σας βρίσκω»» είπε η Στάθα Καραϊβαζ.

Ακολούθησαν δύσκολες στιγμές για τη μάρτυρα όταν κλήθηκε να περιγράψει πως αντίκρισε τον σύζυγό της νεκρό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbomb.gr. «Κατά τις 2 και 20 με κάλεσε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Γ. Καλλιακμάνης και με ρώτησε αν είμαστε καλά. Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Είδα τον κόσμο, κατέβηκα κάτω. Ήταν άξιος άνθρωπος...» είπε και ξέσπασε σε λυγμούς.

Εισαγγελέας: Το bloko το διαβάζατε;

Μάρτυρας: Όχι μόνο εγώ, όλοι στη δουλειά το είχαν ανοιχτό.

Εισαγγελέας: Για τον Μάλαμα τι ξέρετε;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω τίποτα.

Εισαγγελέας: Για την υπόθεση που κατέθεσε ως ύποπτος;

Μάρτυρας: Ότι τον έμπλεξαν σε μία ιστορία.

Δεν εκμυστηρευόταν το ρεπορτάζ του, δεν ξέρω αν όσα ήξερε τα αποτύπωνε στα ρεπορτάζ.

Κλείνοντας την κατάθεση της είπε πως συγκινημένη πως «ο Γιώργος σαν άνθρωπος έδινε πάντα δεύτερες ευκαιρίες στους ανθρώπους, γι’ αυτό στον επικήδειο ο γιος μου είπε «αν ζούσε ο μπαμπάς μου θα συγχωρούσε τους δολοφόνους του».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη