Τραγουδιστής
«Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις», λέει ο τραγουδιστής που ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

«Δεν έχω φοροδιαφύγειδεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις» υποστηρίζει, μέσω των δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο γνωστός τραγουδιστήςπου ελέγχεται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. 

Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Δήλωνε ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ

Ο τραγουδιστής βρέθηκε στο «στόχαστρο» του οικονομικού εισαγγελέα, καθώς φαίνεται να προκύπτουν σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, για εταιρεία που φέρεται να συνδέεται μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καταγράφει σε πόρισμά της τα στοιχεία που συγκέντρωσε ύστερα από πολύμηνη έρευνα στο επίκεντρο της οποίας, μεταξύ άλλων, βρέθηκε εταιρεία του τραγουδιστή που, ωστόσο, δεν φέρεται να έχει αντικείμενό της το θέαμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αρχή για το ξέπλυμα έχει δεσμεύσει τόσο τους λογαριασμούς της επίμαχης εταιρείας όσο και την κινητή και ακίνητη περιουσία του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, σκαφών αλλά και θυρίδων -εφόσον βρεθούν- έως το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Στο πόρισμα που συντάχθηκε και βρίσκεται, ήδη, στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα, μεταξύ άλλων, φέρεται να γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πασίγνωστος καλλιτέχνης τα τελευταία πέντε χρόνια εμφανίζεται να δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ, γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον των αρμόδιων αρχών. Αρμόδιες πηγές έλεγαν πως το επίμαχο ποσό θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για έναν από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές της χώρας με πολύ επιτυχημένες νυχτερινές εμφανίσεις και συναυλίες σε κοσμικά μέρη.

Ο οικονομικός εισαγγελέας αξιολογεί το σύνολο των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα βήματά του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «μικροσκόπιό» του  βρίσκονται εκτός από τον δημοφιλή τραγουδιστή και συνεργάτες του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το ΤΕΛΙΚΟ Μητρώο Ωφελουμένων - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ GOLEARN

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos
«Ακαδημία Βιασμών»: Πώς χιλιάδες άνδρες ναρκώνουν και κακοποιούν τις συζύγους τους
Το παγκόσμιο δίκτυο (θύμα του οποίου και η η Ζιζέλ Πελικό) που διδάσκει τη χρήση υπνωτικών και τη «βιομηχανία» του βιασμού εν αγνοία των θυμάτων
«Ακαδημία Βιασμών»: Πώς χιλιάδες άνδρες ναρκώνουν και κακοποιούν τις συζύγους τους
dypa voucher 2000 euro
Ανατροπή στο Voucher ΔΥΠΑ 750€: Κλείνει ίσως αργά το βράδυ - Πώς προλαβαίνετε
Ίσως έως το βράδυ θα κλείσουν οι θέσεις για του 114384 ωφελούμενους του τελικού Μητρώου - Που έχει ανοικτές (δείτε παρακάτω) και πώς θα ξεκινήσετε...
Ανατροπή στο Voucher ΔΥΠΑ 750€: Κλείνει ίσως αργά το βράδυ - Πώς προλαβαίνετε
Φωτογραφίες από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: LIVE το 4ο Τακτικό Συνέδριο – Κορυφώνονται οι διεργασίες, κάλπες την Κυριακή
Κορυφώνεται στο Φάληρο το 4ο Τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Σε εξέλιξη οι διεργασίες για τη νέα Κεντρική Επιτροπή
ΠΑΣΟΚ: LIVE το 4ο Τακτικό Συνέδριο – Κορυφώνονται οι διεργασίες, κάλπες την Κυριακή