Ρέθυμνο
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Σε πλήρη ετοιμότητα οι κάτοικοι

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης μεταξύ των οικισμών Ακούμια και Κρύα Βρύση στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

'Οπως επισημαίνει το rethemnosnews.gr, πρόκειται για μια πολύπαθη περιοχή από τις πυρκαγιές και λόγω των  ανέμων υπάρχει έντονη ανησυχία. 

Η φωτιά κατευθύνεται νότια προς Σακτούρια και Τριόπετρα.

Οι πληροφορίες δεν αναφέρουν να κινδυνεύουν οικισμοί ενώ καίγονται χορτολιβαδικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Στη 1:38 μετά τα μεσάνυκτα εκδόθηκε GR-ALERT για τα χωριά και τις περιοχές Σακτούρια, Κάτω Σακτούρια, Άγιος Παύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Κρύα Βρύση και Μέλαμπες, να βρίσκονται όλοι οι κάτοικοι σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία εκτείνεται μέσα σε δύσβατες περιοχές και αυτό προκαλεί πρόβλημα στην προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων και παράλληλα επιταχύνει την επέκταση της.

Ωστόσο, η ένταση του ανέμου επιτρέπει στις πυροσβεστικές δυνάμεις να παρεμβαίνουν καίρια σε σημεία. 

Oπως δήλωσε στο Cretalive, από το μέτωπο της πυρκαγιάς, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λιοδάκης, είναι ένα δύσκολο μέτωπο ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολη την πυρόσβεση...Οι φλόγες δεν απειλούν τον οικισμό, σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με τις πληροφορίες ενώ, δεν έχει ληφθεί, προς το παρόν, απόφαση για εκκένωση οικισμών ή ξενοδοχείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη