Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Πρώτα ακόνισε το μαχαίρι και μετά το κάρφωσε στη σύζυγό του 12 φορές
Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Ένα από τα πιο βίαια και σκληρά εγκλήματα που έχει αντιμετωπίσει ο ιατροδικαστής

Με εξαιρετικά βάναυσο τρόπο δολοφονήθηκε η 73χρονη στην Αλεξανδρούπολη από τον σύζυγό της.

Το έγκλημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 21/6 στην Αλεξανδρούπολη, όπου ένας 81χρονος σκότωσε την 73χρονη σύζυγό του, χτυπώντας την 12 φορές με μαχαίρι. Αμέσως μετά, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πίνοντας χλωρίνη.

Ειδικότερα, τα αίτια που όπλισαν το χέρι του ηλικιωμένου και τον οδήγησαν στη συζυγοκτονία παραμένουν -μέχρι στιγμής- αδιευκρίνιστα, ωστόσο από τα στοιχεία της ιατροδικαστικής αυτοψίας στον τόπο του εγκλήματος προκύπτει ότι το θύμα δέχθηκε 12 μαχαιριές στο αριστερό ημιθωράκιο και ο θάνατος επήλθε ακαριαία.

Αύριο αναμένεται η διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό της 73χρονης.

Πρόκειται για ζευγάρι Ελλήνων μεταναστών που είχαν επιστρέψει στη χώρα. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο ιατροδικαστής που βρέθηκε στο σημείο, χαρακτήρισε το έγκλημα ως ένα από τα πιο βίαια και σκληρά που έχει αντιμετωπίσει.

Σημειώνεται πως οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το έγκλημα έγινε με κατσαβίδι, ωστόσο σύμφωνα με τις νεότερες ο δράστης χρησιμοποίησε μαχαίρι κατά της συζύγου του. Δίπλα στη σορό, η οποία βρέθηκε στην κουζίνα, υπήρχε και ένα ακονιστήρι.

Γείτονας των ηλικιωμένων κάλεσε περίπου στις 09:00 το πρωί τις αστυνομικές Αρχές καθώς θορυβήθηκε από την ένταση που επικρατούσε στο σπίτι του ζευγαριού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ο γείτονας κάλεσε το 100 και φέρεται να ενημέρωσε πως είδε τον 81χρονο να βγαίνει στο μπαλκόνι, φωνάζοντας «σκότωσα τη γυναίκα μου».

Άμεσα μετέβη περιπολικό στο σημείο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρή την 73χρονη. Ο δε θύτης, στη συνέχεια, προέβη σε απόπειρα αυτοχειρίας έχει διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο.

Ο 81χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου και, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο θύτης δεν διατρέχει κίνδυνο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η ιατροδικαστική υπηρεσία Κομοτηνής και ιατροδικαστής μετέβη στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι λογομαχούσε συχνά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lexi
«Deadline»: Αυτή τη λέξη που χρησιμοποιούμε συχνά πως λέγεται στα ελληνικά
Στην κυριολεκτική της αγγλική προέλευση, η λέξη σήμαινε γραμμή που δεν επιτρέπεται να ξεπεραστεί. Σήμερα δηλώνει την καταληκτική ημερομηνία, το...
«Deadline»: Αυτή τη λέξη που χρησιμοποιούμε συχνά πως λέγεται στα ελληνικά
κανελος
«Ο δάσκαλος με τα αστέρια»: Αποχαιρετισμός στον Ανδρέα Κανέλλο του Λυκείου Μυκόνου
Ο Ανδρέας θα λείψει πολύ. Όχι μόνο ως συνάδελφος, αλλά ως φίλος, ως συνοδοιπόρος, ως δάσκαλος με την ουσιαστική σημασία της λέξης.
«Ο δάσκαλος με τα αστέρια»: Αποχαιρετισμός στον Ανδρέα Κανέλλο του Λυκείου Μυκόνου
panelladikes-exetaseis
Πανελλαδικές 2026: Τα μαθήματα που δοκιμάζουν κάθε χρόνο τους υποψηφίους - Πόση δυσκολία αντέχει η μάθηση;

Κάθε χρόνο, με την ίδια σχεδόν τελετουργική ακρίβεια, επαναλαμβάνεται ένα γνώριμο σκηνικό. Οι

Πανελλαδικές 2026: Τα μαθήματα που δοκιμάζουν κάθε χρόνο τους υποψηφίους - Πόση δυσκολία αντέχει η μάθηση;