Χαλκιδική: Ελεύθερος ο 90χρονος που ασέλγησε σε 11χρονη – Όσα περιέγραψε η ανήλικη
Αποφασίστηκε να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές του Πολυγύρου Χαλκιδικής, ο 90χρονος που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος 11χρονης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε να του επιβληθούν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής και της απαγόρευσης προσέγγισης της ανήλικης και των γονιών της.

Ο ηλικιωμένος κατά πληροφορίες αρνήθηκε τις πράξεις του για ασέλγεια σε βάρος της 11χρονης κοπέλας.

Το χρονικό

Θυμίζετέ ότι όλα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής (16/06). Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι γονείς και οι συγγενείς της 11χρονης, το παιδί είχε βγει έξω να παίξει και κάποια στιγμή χάθηκε, με αποτέλεσμα οι γονείς να ανησυχήσουν και να αρχίσουν να το ψάχνουν. Τελικά η ανήλικη επέστρεψε μόνη της στο σπίτι, σχεδόν δυο ώρες μετά, κλαίγοντας.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στην ΕΡΤ οι συγγενείς της ανήλικης, το παιδί κατάφερε και έφυγε μόνο του από τα χέρια του ηλικιωμένου πήγε στο σπίτι κατευθείαν και είπε στην μητέρα της τι είχε συμβεί.

«Τρομοκρατημένο κατευθείαν μπήκε μέσα στο δωμάτιο. Κατευθείαν πήγα πίσω του. γιατί σε μένα μόνο μιλάει. Λέω παιδί μου τι έγινε. Θείε, λέει, άρχισε να με χαϊδεύει, να με πιάνει, να με φιλάει και πήγα να φύγω και με κρατάει από το χέρι και με τραβάει μέσα στο σπίτι λέει. Άρχισα να κλαίω και έτσι μπόρεσα και έφυγα», όπως ανέφερε συγγενής του παιδιού.

Ενώ ένας άλλος συγγενής του παιδιού μιλά για το πώς προσπαθούσε να παρασύρει το παιδί στο σπίτι του: «Του έδινε χρηματικά ποσά μικρά, του έφερνε δύο, πέντε, δέκα ευρώ. Έφερνε σοκολάτες, τέτοια πράγματα στο σπίτι για να ξεγελάσει το παιδί, να πάει προς τα εκεί».

Γονείς και συγγενείς πήγαν στο σπίτι του ηλικιωμένου να ζητήσουν τον λόγο και εκείνος, όπως καταγγέλλουν, τους απείλησε με τσεκούρι και καραμπίνα.

Στον 90χρονος ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανίκανης προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και παράνομη κατακράτηση.

Ωστόσο σήμερα ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

crayons-pencils_molyvia_education_ekpaideusi.jpg
Σχολεία με κενά πριν τις μεταθέσεις: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Α΄ Αθήνας
Μεταθέσεις 2026: Πίνακας της Α΄ Αθήνας δείχνει δεκάδες ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες - Ενημέρωση από τον αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας Τάκη Ρουμπή
Σχολεία με κενά πριν τις μεταθέσεις: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Α΄ Αθήνας
ΔΑΚΕ
«Πόλεμος» στην ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Η ΔΑΚΕ απαντά «σημείο προς σημείο» στο ΠΑΜΕ
Η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει «κομματική μονοκρατορία» και αμφισβητεί τον ρόλο του ΠΑΜΕ ως «θεματοφύλακα της συνδικαλιστικής συνέπειας»
«Πόλεμος» στην ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Η ΔΑΚΕ απαντά «σημείο προς σημείο» στο ΠΑΜΕ
velopoulos
Επιμένει στις δηλώσεις για τη Χούντα ο Βελόπουλος: «Τι σχέση έχουν τα πετρέλαια με τη δημοκρατία;»
«Μόνο στην επταετία έγινε οργανωμένη δουλειά με τα πετρέλαια» - «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν δημοκράτης;»
Επιμένει στις δηλώσεις για τη Χούντα ο Βελόπουλος: «Τι σχέση έχουν τα πετρέλαια με τη δημοκρατία;»