epidomata OPEKA plirwmi Avgoustos
Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή 17 επιδομάτων

Πλησιάζει η πληρωμή των 17 επιδομάτων που χορηγεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων είναι προγραμματισμένη, όπως συνηθίζεται, την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα και συγκεκριμένα, για τον μήνα Φεβρουάριο, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2024.

Όπως όμως συμβαίνει κάθε μήνα, οι πληρωμές για στις περισσότερες συστημικές τράπεζες θα ξεκινήσουν μία μέρα πριν, δηλαδή την Τετάρτη 27 Ιουνίου. Συνεπώς από τις 5 το απόγευμα και μετά τα χρήματα των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ.

Τα 17 επιδόματα

Αναλυτικά τα 17 επιδόματα που θα που πληρώνει ο Οργανισμός:

 1. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
 2. Επίδομα Στέγασης / ενοικίου
 3. Επίδομα Γέννησης
 4. Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής
 5. Επίδομα Ομογενών
 6. Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982
 7. Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων
 8. Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας
 9. Αναπηρικά και διατροφής
 10. Έξοδα Κηδείας
 11. Κόκκινα Δάνεια
 12. Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές
 13. Πρόγραμμα Γέφυρα
 14. Επίδομα Αναδοχής
 15. Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες
 16. Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού.
 17. Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Πώς θα κάνετε αίτηση για το επίδομα παιδιού 

Ανοιχτή είναι από την Παρασκευή 31 Μαΐου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού που χορηγεί κάθε δύο μήνες ο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Οι γονείς - κηδεμόνες υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet. Η αίτηση υποβάλλεται μία φορά κάθε χρόνο και όσοι έχουν κάνει αίτηση για το 2024 δεν χρειάζεται να κάνουν ξανά. 

Το επίδομα παιδιού χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Το επίδομα παιδιού Α21 πληρώνεται κάθε δύο μήνες από τον ΟΠΕΚΑ. Η δεύτερη δόση, η οποία πληρώθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και θα πιστωθεί σε 604.293 δικαιούχους. Η τρίτη δίμηνη δόση αναμένεται να πιστωθεί από τους δικαιούχους την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 και θα αφορά τους Μάιο και Ιούνιο

Βήμα - βήμα η αίτηση

Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

Η αίτηση υποβάλλεται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά από τον υπόχρεο ή τον /την σύζυγο ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης του υπόχρεου υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος .Μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ με τα διαπιστευτήρια TaxisNet. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων σας.

Μετά την είσοδο, θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση. Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου. Διαβάστε προσεχτικά το κείμενο που αφορά τη Συναίνεση για το Επίδομα Παιδιού και πατήστε [Συναίνεση] (για την έναρξη συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης επιδόματος παιδιού Α21).

Η αίτηση επιδόματος παιδιού θα περιέχει προ-συμπληρωμένα τα προσωπικά σας στοιχεία και τη σύνθεση της οικογένειας σας. Κάποια από τα πεδία της αίτησης θα πρέπει να συμπληρωθούν από εσάς, όπως στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας, καθώς και o ΙΒΑΝ στον οποίον είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος για την καταβολή του επιδόματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil_foto_education.jpg
Καθηγητές για Ψηφιακό Φροντιστήριο: «Το ΥΠΑΙΘΑ εκτιμά ότι μόνο 88 εκπαιδευτικοί αρκούν για να καλύψουν τους μαθητές όλης της χώρας»
«Δεν είναι αποδεκτή παιδαγωγικά  οποιαδήποτε προσέγγιση που οδηγεί σε κατάργηση σχολικών μονάδων ή σε περιορισμό της λειτουργίας τους έστω και...
Καθηγητές για Ψηφιακό Φροντιστήριο: «Το ΥΠΑΙΘΑ εκτιμά ότι μόνο 88 εκπαιδευτικοί αρκούν για να καλύψουν τους μαθητές όλης της χώρας»
σεισμός
Έρευνα «βόμβα» από το ΠΑΔΑ: Μεγάλη φυσική καταστροφή φοβούνται οι κάτοικοι της Αττικής
Έρευνα από το ΠΑΔΑ: Έντονος φόβος και ανασφάλεια διακατέχει τους κατοίκους της Αττικής για τις φυσικές καταστροφές
Έρευνα «βόμβα» από το ΠΑΔΑ: Μεγάλη φυσική καταστροφή φοβούνται οι κάτοικοι της Αττικής
gennimatas thessalonikis
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 14χρονος- Τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από ανατροπή τρακτέρ
Τραύματα φαίνεται να υπέστη και ο 61χρονος οδηγός που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 14χρονος- Τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από ανατροπή τρακτέρ