αυτοκίνητο
Πώς να συντηρήσουμε το κλιματιστικό του οχήματός μας

Αρκετοί οδηγοί άρχισαν να χρησιμοποιούν το air condition του αυτοκινήτου τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη θερμοκρασία μέσα στην καμπίνα.

Με δεδομένο ότι έχει περάσει ένα αρκετά μεγάλο διάστημα που ο κλιματισμός δεν χρησιμοποιήθηκε λόγω του χειμώνα, αλλά και χωρίς να έχει γίνει συντήρηση τους προηγούμενους μήνες, κατά τη διάρκεια της έναρξης της λειτουργίας του ενδέχεται ο δροσερός αέρας να συνδυάζεται και με δυσάρεστες οσμές, ιδίως τα πρώτα λεπτά, κάνοντας την ατμόσφαιρα ανυπόφορη.

Η κακοσμία οφείλεται κυρίως στην υγρασία που παραμένει στο σύστημα του κλιματισμού και συγκεντρώνει σκόνες, μικρόβια και μικροοργανισμούς. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη σε περίπτωση που καπνίζουμε μέσα στο αυτοκίνητο. Η πρώτη ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η αλλαγή του φίλτρου της καμπίνας. Τα τελευταία χρόνια στην αγορά υπάρχουν φίλτρα καμπίνας και με ενεργό άνθρακα, τα αποτελέσματα του οποίου είναι σαφώς καλύτερα. Επιπρόσθετα υπάρχουν κάποια σπρέι με τα οποία μπορούμε να ψεκάσουμε τους αεραγωγούς μέσα και εφόσον ο κλιματισμός λειτουργεί, καθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο το κύκλωμα.

Ένας εύκολος πρακτικός τρόπος για να μπορέσουμε να διώξουμε την υγρασία από το κύκλωμα είναι λίγο πριν σταματήσουμε, να κλείσουμε το air condition αφήνοντας, όμως, τον ανεμιστήρα σε λειτουργία προκειμένου να διώξει την υγρασία από το κύκλωμα. Από την άλλη καλό είναι τα πρώτα δευτερόλεπτα της λειτουργίας του κλιματισμού να έχουμε λίγο ανοικτό το παράθυρο ώστε τυχόν σκόνες που θα βγουν από τους αεραγωγούς να βγουν εκτός καμπίνας.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι ακόμα και το χειμώνα, πρέπει να θέτουμε σε λειτουργία τον κλιματισμό μία φορά την εβδομάδα, για λίγα μόλις λεπτά, προκειμένου να μη μένει πολύ καιρό σε αχρηστία. Για να έχουμε μεγαλύτερη απόδοση του κλιματισμού θα πρέπει να δούμε την στάθμη του υγρού στο κύκλωμα. Είναι μια εργασία που την κάνει ο μηχανικός αυτοκινήτων. Σε περίπτωση που το υγρό είναι χαμηλότερο του επιτρεπτού, τότε θα πρέπει να συμπληρώσει ώστε να έχει καλή απόδοση. Η συμπλήρωση του υγρού είναι επιβεβλημένη προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες του κλιματισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η εκπαιδευτικός που πέθανε στη Γλυφάδα από την κακοκαιρία
Γλυφάδα: «Με τα άσπρα θα τη ντύσω, νύφη» – Σπαράζει ο πατέρας για τη 56χρονη φιλόλογο
«Χάσαμε έναν άγγελο, θα την ντύσουμε νύφη» - Ξεσπά ο πατέρας της αδικοχαμένης Χριστίνας Φωστέρη (Βίντεο)
Γλυφάδα: «Με τα άσπρα θα τη ντύσω, νύφη» – Σπαράζει ο πατέρας για τη 56χρονη φιλόλογο
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
ΙΕΠ: Νέα τμήματα για την επιμόρφωση SUB.8 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών
Ανοίγει στις 26 Ιανουαρίου πλατφόρμα του ΙΕΠ για το SUB.8: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τις αιτήσεις
ΙΕΠ: Νέα τμήματα για την επιμόρφωση SUB.8 – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στην Κοζάνη
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»
«Όχι στην εξάντληση της αυστηρότητας για τις συγχωνεύσεις σχολείων» - Η Υπουργός Παιδείας για το «λουκέτο» στις σχολικές επιτροπές, τις άγονες...
Ζαχαράκη για Σχολικές Επιτροπές: «Υπήρξαν περιστατικά που μας δυσαρέστησαν»