διακοπές
Πάνω από 535.000 αιτήσεις για 900.000 voucher κοινωνικού τουρισμού – παραμένει ανοικτή η πλατφόρμα για παρόχους

Συνολικά υποβλήθηκαν 535.684 αιτήσεις για 899.892 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ, συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία πενταετία.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση, αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι, εκτός ΑμεΑ, πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-2024.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Οι αιτήσεις παρόχων υποβάλλονται, μέσω gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού.

Από εφέτος, στο Μητρώο Παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραπεζικές απάτες
Ψηφιακές κατασχέσεις με ένα κλικ: Ποιοι λογαριασμοί μπαίνουν σε άμεσο μπλόκο και τι ισχύει για το ακατάσχετο
Τι αλλάζει με τη νέα διάταξη, ποιοι κινδυνεύουν και πώς ενεργοποιείται το ακατάσχετο
Ψηφιακές κατασχέσεις με ένα κλικ: Ποιοι λογαριασμοί μπαίνουν σε άμεσο μπλόκο και τι ισχύει για το ακατάσχετο
τριτο
Δημοσκόπηση του Politico φανερώνει πως ο κόσμος θεώρει πιθανό έναν Τρίτο Παγκόσμιος Πόλεμο μέσα στην επόμενη 5ετία
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πολίτες από ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία θεωρούν ότι ο πλανήτης γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος
Δημοσκόπηση του Politico φανερώνει πως ο κόσμος θεώρει πιθανό έναν Τρίτο Παγκόσμιος Πόλεμο μέσα στην επόμενη 5ετία