Νοσοκομείο
Από τι προκλήθηκε η ανάφλεξη

Το άτυχο 2χρονο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη υπέστη εγκαύματα σε ποσοστό 60% όταν τα ρούχα του άρπαξαν φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ThessToday.gr, ο 28χρονος πατέρας του παιδιού ανεφοδίασε με το μπιτόνι βενζίνης το αυτοκίνητό του και το κοριτσάκι έτρεξε στην αγκαλιά του. Ωστόσο, λόγω του υφάσματος στο φόρεμα που φορούσε, δημιουργήθηκε στατικός ηλεκτρισμός με το μπιτόνι, ο οποίος προκάλεσε ανάφλεξη.

Τα ρούχα του παιδιού τυλίχτηκαν στις φλόγες και ο πατέρας μαζί με τον παππού στην προσπάθειά τους να τις σβήσουν με τα χέρια, υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, με τον ηλικιωμένο να χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Στην Αθήνα μεταφέρθηκε το κοριτσάκι

Το 2χρονο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο «Παπαγεωργίου» και από εκεί με αεροδιακομιδή στο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου και νοσηλεύεται. Ευτυχώς, δεν προκλήθηκε βλάβη στα ζωτικά του όργανα.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη περίπτωση ανάφλεξης -από στατικό ηλεκτρισμό- είναι από τις πιο σπάνιες που μπορεί να συμβούν.

Σε βάρος του πατέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παρελαση
Λήμνος: Η μικρή Φωτεινή και ο σκύλος-βοηθός της κέρδισαν τις καρδιές όλων στην παρέλαση
Ένα μοναδικό δίδυμο που δίδαξε θάρρος, χαρά και αλληλεγγύη ανήμερα της 25ης Μαρτίου
Λήμνος: Η μικρή Φωτεινή και ο σκύλος-βοηθός της κέρδισαν τις καρδιές όλων στην παρέλαση
pada
Το ΠΑΔΑ τιμά τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου
«Σε μια Ελλάδα που συχνά πορεύεται διχασμένη, το παράδειγμα των Εξοδιτών πρέπει να αποτελεί το διαχρονικό μας βάπτισμα ενότητας»
Το ΠΑΔΑ τιμά τα 200 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου