opeka
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ξεκινούν σύντομα οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού

Aνοίγει την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού.

Οι αιτήσεις

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet. Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι: η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση – από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο – καθώς και η επάρκεια φοίτησης.

Τα στοιχεία που ζητούνται

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:

  • τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,
  • η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οργή στη Βρετανία για σαδίστρια βρεφονηπιοκόμο που κακοποιούσε συστηματικά μωρά και νήπια
Οργή στη Βρετανία: Σαδίστρια βρεφονηπιοκόμος κακοποιούσε βρέφη, απελάθηκε στους 14 μήνες (Σκληρό βίντεο)
Η 23χρονη είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια για τη συστηματική κακοποίηση 21 βρεφών και νηπίων, όμως αποφυλακίστηκε έπειτα από μόλις 14 μήνες κράτησης
Οργή στη Βρετανία: Σαδίστρια βρεφονηπιοκόμος κακοποιούσε βρέφη, απελάθηκε στους 14 μήνες (Σκληρό βίντεο)
Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
H εκπαιδευτικός ένιωθε μόνη και απροστάτευτη απέναντι σε ένα φορτίο που ξεπερνούσε τα όρια της καθημερινής διοικητικής ευθύνης. Αυτοκτονία...
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις