Εθελοντές στην Πάρνηθα
«Ξύπνησα από τις κραυγές των φίλων μου, τους οποίους χτυπούσαν»

Η άγρια και αναίτια επίθεση που δέχτηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής εθελοντές στην Πάρνηθα, από ομάδα 7 – 8 ατόμων, προκαλεί τρόμο.

Οι εθελοντές συμμετείχαν σε δράση καθαρισμού της Δυτικής Πάρνηθας από σκουπίδια, όταν κατά δήλωσή τους, η ομάδα νεαρών που έφτασαν στο σημείο με δύο ΙΧ, τους χτύπησαν και τους μαχαίρωσαν. Ο ιδρυτής του Πανελλαδικού Εθελοντικού Κινήματος “Save your Hood”, Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό περιγράφει καρέ καρέ την βάναυση επίθεση στην ΕΡΤ.

«Ήμουν παρών στο περιστατικό. Διανυκτερεύσαμε τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών ήταν τα θύματα. Κατά τη διάρκεια της διανυκτέρευσης καθώς μας έπιασε νύχτα γιατί βρίσκαμε περισσότερα απορρίμματά από όσα πιστεύαμε ότι υπάρχουν, κατά τη 1 το βράδυ εμφανίστηκαν δύο αυτοκίνητα με οκτώ άτομα. Ξεκίνησαν να κάνουν φασαρία αλλά μεταξύ τους στην αρχή, φώναζαν, ήταν μάλλον μεθυσμένοι. Οι δύο φίλοι μου κοιμούνταν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο χωρίς σκηνή, αυτοί τους τραμπούκισαν αρχικά, προσπαθούσαν να τους εκφοβίσουν. Εγώ ήμουν στο εξωκλήσι, 50 μέτρα μακριά» λέει ο κ. Σφακιανόπουλος στο ΕΡΤNews.

«Ρώτησαν αν είναι αναρχικοί, τι ομάδα είναι, από πού κατάγονται. Προσπάθησαν θεωρώ να βρουν αφορμές (σ.σ. για καβγά)» εξήγησε. «Ένας από τους δράστες φώναξε ότι εμείς είμαστε από το Μενίδι».

«Φεύγουν με τα οχήματα τους και 10 λεπτά αργότερα αφού πιστεύαμε ότι όλα τελείωσαν επανήλθαν. Εγώ ξύπνησα από τις κραυγές των φίλων μου, τους οποίους χτυπούσαν. Ο ένας εκ των δύο ξέφυγε από την παρέα και ήρθε τρέχοντας προς το μέρος μου φωνάζοντας “Βασίλη βοήθεια, Βασίλη βοήθεια”. Κατέβηκα με ένα δυνατό φακό και μάλλον τους τρόμαξε το γεγονός ότι δεν ήταν μόνο αυτοί οι δύο, ήμασταν κι άλλοι περισσότεροι. Δεν ήξεραν πόσοι ήμασταν και αυτό θεωρώ ότι τους τρόμαξε».

Ο κ. Σφακιανόπουλος τόνισε ακόμη ότι «ο Γιώργος νοσηλεύτηκε άμεσα, αφού του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς φτάσαμε εγκαίρως στο Αττικό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί κατευθείαν αντιμετώπισαν τα τραύματα με πολύ μεγάλη επιτυχία και γρήγορα διέφυγε τον κίνδυνο. Πήρε εξιτήριο».

Τα πιθανά κίνητρα των δραστών

Σχετικα με τα πιθανά κίνητρα των δραστών, ο ιδρυτής του Πανελλαδικού Εθελοντικού Κινήματος “Save your Hood” εκτίμησε: «Το κίνητρο δυστυχώς θεωρώ ότι είναι η τυφλή βία. Ένα σενάριο μπορεί να είναι περί στοιχήματός, (…) να έβαλαν κάποιο στοίχημα, κι αυτό κάπως επιβεβαιώνεται αφού οι μαχαιριές έγιναν από ένα άτομο με το ίδιο αντικείμενο».

Ο κ. Σφακιανόπουλος επισήμανε ότι θεωρούσε πως το σημείο ήταν ασφαλές αφού όπως ανέφερε «στο συγκεκριμένο σημείο είχα διανεκρερεύσει ως πρόσκοπος σε πολύ μικρή ηλικία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies
Πανελλήνιες-ΕΠΑΛ: Ενδεικτικές απαντήσεις στα Στοιχεία Ψύξης - Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Δείτε τις απαντήσεις για τα θέματα που εξετάστηκαν σήμερα (17/06) οι μαθητές των ΕΠΑΛ, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 από το Φροντιστήριο Νέα...
Πανελλήνιες-ΕΠΑΛ: Ενδεικτικές απαντήσεις στα Στοιχεία Ψύξης - Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
kathigites fisikis
Διαμαρτυρία βαθμολογητών Φυσικής: «Η Φυσική αντί να μαγεύει… παιδεύει»;;
«Με τα δεδομένα που δημιουργούνται, ποιος μαθητής θα ρισκάρει να επιλέξει κλάδο με Φυσική, όταν ο δρόμος για την επιτυχία μέσα από τα άλλα πεδία...
Διαμαρτυρία βαθμολογητών Φυσικής: «Η Φυσική αντί να μαγεύει… παιδεύει»;;