Συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Πυροσβέστης εμπλέκεται στα επεισόδια του Ρέντη - Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Ένας πυροσβέστης επταετούς θητείας φέρεται να εμπλέκεται στα επεισόδια του Ρέντη, κατά τα οποία προκλήθηκαν τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο αστυνομικός των ΜΑΤ, Γιώργος Λυγγερίδης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ΕΡΤ, με απόφαση του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τις 14 Μαΐου ο 30χρονος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΝΕ), κάτι που μπορεί να φέρει την απόταξή του από το Σώμα.

Συνολικά κατηγορείται για 28 αδικήματα, με πιο σοβαρά αυτό της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Επίσης, ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος στα επεισόδια στου Ρέντη κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, εκβίαση, έκρηξη, ληστεία κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο νεαρός πυροσβέστης συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου του 2023, η οποία οδήγησε στο να χάσει τη ζωή του ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Στη δικογραφία αναφέρεται πως μετά τη λήξη των επιθέσεων φρόντισε να πετάξει τον σκούφο που φορούσε και κάλυπτε μέρος των χαρακτηριστικών του προσώπου του. Τον αντικείμενο αυτό εντόπισαν οι αστυνομικοί στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού «Μελίνα Μερκούρη», τον κατάσχεσαν και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., οπού εντοπίστηκε γενετικό υλικό του 30χρονου.

Κατά την εξέτασή του από τους αξιωματικούς της Αθλητικής Βίας, ο πυροσβέστης είχε αναφέρει πως πέταξε τον σκούφο στην είσοδο του πάρκινγκ από φόβο για πιθανή ενοχοποίηση του, χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάτι. Ωστόσο, τα στοιχεία της Αστυνομίας για τη συμμετοχή του στην επίθεση ήταν αδιάσειστα και είναι ένας από τους εκατοντάδες κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα