ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ
Γιατί ονομάστηκε Πανσέληνος του Λουλουδιού

Η πανσέληνος του Μαΐου, γνωστή και ως το «Φεγγάρι των Λουλουδιών», θα φωτίσει τον ουρανό την Πέμπτη 23 Μαΐου προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους λάτρεις της αστρονομίας. Η πανσέληνος θα είναι ορατή και σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου, ενώ την Παρασκευή θα φαίνεται μεγαλύτερη και θα έχει μια πιο βαθιά απόχρωση, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους λάτρεις της αστρονομίας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Live Science, κατά τη διάρκεια της πανσελήνου το φεγγάρι θα ανατείλει κοντά σε ένα κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα, τον Αντάρη (Antares). Ο Αντάρης, το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό του Σκορπιού, θα είναι επίσης ορατός την Πέμπτη 23 Μαΐου.

Γιατί ονομάστηκε Πανσέληνος του Λουλουδιού

Τα ονόματα της πανσελήνου που χρησιμοποιούνται από το The Old Farmer's Almanac προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών Αμερικανών, της Αποικιακής Αμερικής και των ευρωπαϊκών πηγών. Παραδοσιακά, κάθε όνομα πανσελήνου χρησιμοποιήθηκε για ολόκληρο τον σεληνιακό μήνα στον οποίο εμφανίστηκε, όχι μόνο για την Πανσέληνο.

Το όνομα του «Φεγγαριού του Λουλουδιού» δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς εκείνη την εποχή λουλούδια ξεφυτρώνουν σε όλη τη Βόρεια Αμερική σε αφθονία!

Οι εναλλακτικές ονομασίες περιλαμβάνουν «φεγγάρι φύτευσης», που χρησιμοποιείται από την Ντακότα και τη Λακότα, κοινότητες για να σηματοδοτήσουν την περίοδο φύτευσης σπόρων του Μαΐου.Η νέα σελήνη του Μαΐου θα κάνει την εμφάνισή της στις 19.

Οι δραστηριότητες των ζώων σημάδεψαν επίσης την άφιξη της άνοιξης, η οποία τονίζεται από τα ονόματα Cree Egg Laying Moon και Frog Moon , καθώς και τον όρο Oglala Moon of the Shedding Ponies. Και τα τρία ονόματα δείχνουν ότι ο καιρός είναι ζεστός!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kakokairia vroxes
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Καμπανάκι για την Αττική, αναμένεται τριπλάσιος όγκος νερού από την τελευταία κακοκαιρία
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα πρώτα σημάδια της κακοκαιρίας έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στη Δυτική Ελλάδα, με βροχές στην...
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Καμπανάκι για την Αττική, αναμένεται τριπλάσιος όγκος νερού από την τελευταία κακοκαιρία
τσαλεντζ
Επικίνδυνη μόδα στους δρόμους: Νεαρός σε πατίνι «σέρνεται» πίσω από λεωφορείο στην Καλλιθέα
Νέο viral challenge θέτει σε κίνδυνο ζωές – Εικόνες σοκ από πραγματικό περιστατικό στην Αθήνα
Επικίνδυνη μόδα στους δρόμους: Νεαρός σε πατίνι «σέρνεται» πίσω από λεωφορείο στην Καλλιθέα
κωδικας
Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας: Μια υπενθύμιση ότι το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας χρειάζεται στήριξη
Το μήνυμα μιας μητέρας για τις ελλείψεις του σχολείου
Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας: Μια υπενθύμιση ότι το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας χρειάζεται στήριξη
ιθακη
Συγκίνηση και πολιτική σημειολογία στην παρουσίαση της «Ιθάκης» του Αλέξη Τσίπρα
Το τριαντάφυλλο στη θέση του Αλέκου Φλαμπουράρη και η ισχυρή πολιτική παρουσία στο Παλλάς σηματοδοτούν την επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού
Συγκίνηση και πολιτική σημειολογία στην παρουσίαση της «Ιθάκης» του Αλέξη Τσίπρα