ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ
Γιατί ονομάστηκε Πανσέληνος του Λουλουδιού

Η πανσέληνος του Μαΐου, γνωστή και ως το «Φεγγάρι των Λουλουδιών», θα φωτίσει τον ουρανό την Πέμπτη 23 Μαΐου προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους λάτρεις της αστρονομίας. Η πανσέληνος θα είναι ορατή και σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου, ενώ την Παρασκευή θα φαίνεται μεγαλύτερη και θα έχει μια πιο βαθιά απόχρωση, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους λάτρεις της αστρονομίας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Live Science, κατά τη διάρκεια της πανσελήνου το φεγγάρι θα ανατείλει κοντά σε ένα κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα, τον Αντάρη (Antares). Ο Αντάρης, το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό του Σκορπιού, θα είναι επίσης ορατός την Πέμπτη 23 Μαΐου.

Γιατί ονομάστηκε Πανσέληνος του Λουλουδιού

Τα ονόματα της πανσελήνου που χρησιμοποιούνται από το The Old Farmer's Almanac προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών Αμερικανών, της Αποικιακής Αμερικής και των ευρωπαϊκών πηγών. Παραδοσιακά, κάθε όνομα πανσελήνου χρησιμοποιήθηκε για ολόκληρο τον σεληνιακό μήνα στον οποίο εμφανίστηκε, όχι μόνο για την Πανσέληνο.

Το όνομα του «Φεγγαριού του Λουλουδιού» δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς εκείνη την εποχή λουλούδια ξεφυτρώνουν σε όλη τη Βόρεια Αμερική σε αφθονία!

Οι εναλλακτικές ονομασίες περιλαμβάνουν «φεγγάρι φύτευσης», που χρησιμοποιείται από την Ντακότα και τη Λακότα, κοινότητες για να σηματοδοτήσουν την περίοδο φύτευσης σπόρων του Μαΐου.Η νέα σελήνη του Μαΐου θα κάνει την εμφάνισή της στις 19.

Οι δραστηριότητες των ζώων σημάδεψαν επίσης την άφιξη της άνοιξης, η οποία τονίζεται από τα ονόματα Cree Egg Laying Moon και Frog Moon , καθώς και τον όρο Oglala Moon of the Shedding Ponies. Και τα τρία ονόματα δείχνουν ότι ο καιρός είναι ζεστός!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Υπό εκκένωση οι εστίες το καλοκαίρι – Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι φοιτητές
Σφοδρές αντιδράσεις για τον νέο κανονισμό του Ιονίου Πανεπιστημίου
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Υπό εκκένωση οι εστίες το καλοκαίρι – Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι φοιτητές
Ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα ΑΕΙ και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Παπαϊωάννου
Ν. Παπαϊωάννου: «Κανένα αίτημα» από το Παν. Πελοποννήσου για μεταφορά στο Τμήμα Νοσηλευτικής
Τι απαντά ο υφυπουργός Παιδείας στη Βουλή για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ποια είναι τα κριτήρια για νέα τμήματα ΑΕΙ
Ν. Παπαϊωάννου: «Κανένα αίτημα» από το Παν. Πελοποννήσου για μεταφορά στο Τμήμα Νοσηλευτικής