ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ
Γιατί ονομάστηκε Πανσέληνος του Λουλουδιού

Η πανσέληνος του Μαΐου, γνωστή και ως το «Φεγγάρι των Λουλουδιών», θα φωτίσει τον ουρανό την Πέμπτη 23 Μαΐου προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους λάτρεις της αστρονομίας. Η πανσέληνος θα είναι ορατή και σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου, ενώ την Παρασκευή θα φαίνεται μεγαλύτερη και θα έχει μια πιο βαθιά απόχρωση, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους λάτρεις της αστρονομίας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Live Science, κατά τη διάρκεια της πανσελήνου το φεγγάρι θα ανατείλει κοντά σε ένα κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα, τον Αντάρη (Antares). Ο Αντάρης, το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό του Σκορπιού, θα είναι επίσης ορατός την Πέμπτη 23 Μαΐου.

Γιατί ονομάστηκε Πανσέληνος του Λουλουδιού

Τα ονόματα της πανσελήνου που χρησιμοποιούνται από το The Old Farmer's Almanac προέρχονται από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών Αμερικανών, της Αποικιακής Αμερικής και των ευρωπαϊκών πηγών. Παραδοσιακά, κάθε όνομα πανσελήνου χρησιμοποιήθηκε για ολόκληρο τον σεληνιακό μήνα στον οποίο εμφανίστηκε, όχι μόνο για την Πανσέληνο.

Το όνομα του «Φεγγαριού του Λουλουδιού» δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς εκείνη την εποχή λουλούδια ξεφυτρώνουν σε όλη τη Βόρεια Αμερική σε αφθονία!

Οι εναλλακτικές ονομασίες περιλαμβάνουν «φεγγάρι φύτευσης», που χρησιμοποιείται από την Ντακότα και τη Λακότα, κοινότητες για να σηματοδοτήσουν την περίοδο φύτευσης σπόρων του Μαΐου.Η νέα σελήνη του Μαΐου θα κάνει την εμφάνισή της στις 19.

Οι δραστηριότητες των ζώων σημάδεψαν επίσης την άφιξη της άνοιξης, η οποία τονίζεται από τα ονόματα Cree Egg Laying Moon και Frog Moon , καθώς και τον όρο Oglala Moon of the Shedding Ponies. Και τα τρία ονόματα δείχνουν ότι ο καιρός είναι ζεστός!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλυπτά του Παρθενώνα
Με ένα έγγραφο ενός καϊμακάμη και χωρίς άδεια ο Έλγιν λεηλάτησε τον Παρθενώνα!
Σε συνεντεύξεις της σε ελληνικά Μ.Μ.Ε. η κυρία Μποζ τόνισε ότι τόσο η δική της ομάδα, όσο και άλλες από Τούρκους αρχαιολόγους έψαξαν τα οθωμανικά...
Με ένα έγγραφο ενός καϊμακάμη και χωρίς άδεια ο Έλγιν λεηλάτησε τον Παρθενώνα!