καύσωνας
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων (ECMWF) το καλοκαίρι του 2024 αναμένεται να ζήσουμε δύσκολες καταστάσεις, αν λάβουμε υπόψη την πρόβλεψη της θερμοκρασίας

Μια νέα πρόβλεψη βόμβα αναφορικά με τον καιρό που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι βγήκε στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια των τελευταίων ετών, με μια ακραία τιμή απόκλισης κοντά στο +2.5 ºC.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων (ECMWF) το καλοκαίρι του 2024 αναμένεται να ζήσουμε δύσκολες καταστάσεις, αν λάβουμε υπόψη την πρόβλεψη της θερμοκρασίας όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα. Μάλιστα, το κέντρο με τα προγνωστικά δεδομένα που βγάζει μέχρι και σήμερα πέφτει πάντα μέσα και με μεγάλη ακρίβεια.

Το γράφημα που δημοσιεύει το Meteo, παρουσιάζει τις παρελθοντικές προγνώσεις κάθε μήνα Μαΐου από το 2017 μέχρι σήμερα για τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο).

Οι γκρι μπάρες δείχνουν την αβεβαιότητα στις αποκλίσεις των τιμών από την κλιματική τιμή της περιόδου 1993-2016 (ήδη μια πολύ θερμή περίοδος) και οι γκρι κύκλοι δείχνουν τις ακραίες προγνωστικές τιμές όλων των διαθέσιμων σεναρίων.

Τα κόκκινα στίγματα “Χ” δείχνουν τις πραγματικές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν από μετεωρολογικούς σταθμούς μετά το πέρας των προγνωστικών περιόδων και παρατηρούμε ότι το πιο θερμό καλοκαίρι καταγράφηκε το 2022, πολύ κοντά σε μια από τις ακραίες προγνωστικές τιμές τον Μάιο 2022.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως επισημαίνει το Meteo, είναι η πρώτη φορά που κανένα από τα διαθέσιμα προγνωστικά σενάρια τον φετινό Μάιο δεν δείχνει αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας για το σύνολο της Ευρώπης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οδυσσέας Σουν
Ο «Οδυσσέας» της Σαγκάης: Ο Κινέζος που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα
Η απίστευτη ιστορία του Οδυσσέα Σουν που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα – Γιατί θεωρεί τα Κινεζικά ευκολότερα από τη γραμματική μας
Ο «Οδυσσέας» της Σαγκάης: Ο Κινέζος που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα
Διδασκαλία εκπαιδευτικοί
Οδηγός για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Τι ισχύει σε περίπτωση υποβιβασμού ή συγχώνευσης σχολείων
Υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Όλο το νομικό πλαίσιο και η διαδικασία βήμα-βήμα
Οδηγός για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Τι ισχύει σε περίπτωση υποβιβασμού ή συγχώνευσης σχολείων