μετρό Εξάχρεια
Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) Κανένα έργο ενάντια στην (τοπική) κοινωνία!

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων σε ανακοίνωσή του και με φόντο τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τις εργασίες κατασκευής του Μετρό επί της πλατείας των Εξαρχείων, τονίζει ότι η εναλλακτική της Τοσίτσας είναι τεχνικώς απολύτως εφικτή, μόλις 200 μέτρα από την τωρινή εργοταξιακή κατάληψη, και δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ).

ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.), συστήνει την χωροθέτηση του σταθμού στην οδό Τοσίτσα.

Η ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.), όπως και όλοι οι πολίτες της χώρας, παρακολουθούμε τους τελευταίους 20 μήνες τουλάχιστον, την προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει εργοτάξιο και σταθμό μετρό σε θέση που η τοπική κοινωνία καταφανώς δεν επιθυμεί.

Μόνο για να τοποθετηθούν οι λαμαρίνες της περίφραξης, η ανάδοχος εταιρεία έπρεπε να εργαστεί πριν τα χαράματα μιας ημέρας στην καρδιά του Αυγούστου, και, έκτοτε, για να προστατευθεί ο αυταρχικός σχεδιασμός, έχουν απαιτηθεί χιλιάδες μεροκάματα σε δυνάμεις φρούρησης και καταστολής γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. Σύμφωνα με την ίδια την αστυνομία, για κάθε ημέρα φύλαξης της πλατείας Εξαρχείων απαιτείται προσωπικό έως και 300 ατόμων (δυνάμεις αστυνομικών, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ, κλπ.). Ένας μικρός κυβερνητικός στρατός εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο μήνυμα ανησυχίας και ανασφάλειας, και όχι ηρεμίας, από την καρδιά της Αθήνας.

Θεωρούμε ότι η πρότερη χωροθέτηση του σταθμού (τεχνικώς απολύτως εφικτή) στην οδό Τοσίτσα, μόλις 200 μέτρα από την τωρινή εργοταξιακή κατάληψη, και δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ), αποτελεί λύση που ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Επιπλέον, ως αρχαιολόγοι, σημειώνουμε την ανάγκη να εξυπηρετηθεί η ελληνική κοινωνία αλλά και το πολυπληθές τουριστικό κοινό, με τη δυνατότητά τους να μπορούν να χρησιμοποιούν το Μετρό για να επισκεφτούν το κεντρικότερο Μουσείο - κόσμημα της χώρας, και ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως.

Πιστεύουμε ότι δίπλα στις προγραμματισμένες εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η σημαντικότερη θα μπορούσε να είναι η εκ νέου χωροθέτηση σταθμού μετρό ΕΑΜ, όπως ακριβώς βλέπουμε να υπάρχει σταθμός μετρό Palais-Royal Musée du Louvre ή σταθμός Berlin Museumsinsel. Αυτή η απόφαση μπορεί να ληφθεί, και θα είναι προς το πραγματικό συμφέρον και όφελος όλων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα