astinomikoi
Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για τη φτωχοποίηση

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι καταγγέλλουν τη φτωχοποίησή τους και εξαπολύουν πυρά κατά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σήκωσε πανό που γράφει «Ως Εδώ».

astinomikoi

Οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται καθώς αιφνιδιαστικά την Μεγάλη Τετάρτη  ψηφίστηκε τροπολογία που κατατέθηκε τη Μεγ. Δευτέρα στη Βουλή, και προβλέπει την υποχρεωτική μετακίνηση αστυνομικών από την επαρχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, για τρείς μήνες, χωρίς όμως να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τους, ενώ παράλληλα μειώνεται και η αποζημίωση για τις διανυκτερεύσεις τους από τα 80-100 ευρώ, στα 30.

Μάλιστα τότε διαμαρτυρόμενοι αστυνομικοί αποδοκίμασαν σε έντονο ύφος τον κ. Νικολακόπουλο για τις πρόσφατες αποφάσεις για τον κλάδο τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε σύσκεψη που ακολούθησε, του κ. υφυπουργού με τους εκπροσώπους των Ενώσεων, απλώς επιβεβαιώθηκε η διάσταση απόψεων, όπως φρόντισαν να τονίσουν στις δηλώσεις που ακολούθησαν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρακας
Το μικρό κενό στον χάρακα που κάνει τη διαφορά στην ακρίβεια
Αν και σήμερα πολλά εργαλεία έχουν αντικατασταθεί από ψηφιακές εφαρμογές, ο χάρακας παραμένει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αντικείμενα που...
Το μικρό κενό στον χάρακα που κάνει τη διαφορά στην ακρίβεια
katapsixi
Το έξυπνο trick με το κέρμα που προστατεύει τα τρόφιμα στην κατάψυξη
Πριν από κάθε ταξίδι, οι περισσότεροι φροντίζουν να τακτοποιήσουν το σπίτι τους, όμως λίγοι σκέφτονται τι μπορεί να συμβεί στην κατάψυξη όσο λείπουν.
Το έξυπνο trick με το κέρμα που προστατεύει τα τρόφιμα στην κατάψυξη
βιβλία
"Βαποριζατέρ": Πώς αποδίδεται σωστά στα ελληνικά η ξενόφερτη λέξη
Αν και χρησιμοποιείται ευρέως στην καθομιλουμένη, υπάρχουν ελληνικές αποδόσεις που περιγράφουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη λειτουργία της.
"Βαποριζατέρ": Πώς αποδίδεται σωστά στα ελληνικά η ξενόφερτη λέξη