πλυντήριο
Το προειδοποιητικό σημάδι ότι το πλυντήριο ρούχων σας χρειάζεται καθαρισμό

Εάν έχετε καθυστερήσει πολύ να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων σας, μπορεί να υπάρχουν σημάδια που το μαρτυρούν, συμπεριλαμβανομένης μιας δυσάρεστης οσμής. Όμως, ο καθαρισμός του είναι πιο εύκολος από όσο νομίζετε.

Το σημάδι που δείχνει ότι πρέπει να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε πραγματικά το πλυντήριο σας; Σίγουρα καθαρίζει τα ρούχα σας προσδίδοντας ένα άρωμα φρεσκάδας, όμως γνωρίζατε ότι εάν δεν φροντίζετε τη συσκευή που κάνει όλη αυτή τη σκληρή δουλειά, μπορεί να χαλάσει; Σύμφωνα με το Good Housekeeping, κάθε 3 έως 6 μήνες, θα πρέπει να καθαρίζετε το πλυντήριό σας, διαφορετικά τα ρούχα σας μπορεί να μυρίζουν άσχημα.

Επίσης, αν δεν καθαριστεί σε βάθος, η συσκευή μπορεί να είναι γεμάτη βρωμιά, μούχλα ή παλιό σαπούνι με αποτέλεσμα να αναδύει μια αποκρουστική οσμή σάπιων αυγών, η οποία είναι αρκετή για να κάνει ακόμα και τους πιο υγιείς να νιώσουν ναυτία.

Έτσι, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο σας είναι καθαρό; Ευτυχώς, τα νεότερα πλυντήρια διαθέτουν λειτουργία αυτόματου καθαρισμού που απαιτεί πολύ λιγότερη προσπάθεια από το να το τρίβετε μέχρι να γυαλίσει.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το πλυντήριο σας; Ένας πλήρης οδηγός από ειδικούς
Οι ειδικοί σε οικιακές συσκευές Hotpoint αναφέρουν πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται τα διάφορα μέρη του πλυντηρίου σας σε έναν χρήσιμο οδηγό:

  • Μετά από κάθε χρήση: Καθαρίστε το λαστιχένιο στεγανοποιητικό της πόρτας.
  • Κάθε 5 πλύσεις: Καθαρίστε το συρτάρι απορρυπαντικού.
  • Κάθε μήνα: Αφαλατώστε το πλυντήριο σας.
  • Κάθε 1 – 3 μήνες: Καθαρίστε το φίλτρο και κάντε βαθύ καθαρισμό για να απομακρύνετε τα κατάλοιπα.

Συνιστούν επίσης να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία αυτόματου καθαρισμού μία φορά το μήνα, εάν την έχετε, για “βέλτιστη απόδοση”. Οι ειδικοί της Hotpoint ανέφεραν ότι υπάρχει και άλλος τρόπος για βαθύ καθαρισμό του πλυντηρίου “ξεπλένοντάς” το, “βοηθώντας στην απομάκρυνση των λεκέδων”.

Συνήθως, συνιστούν να πλένετε τα ρούχα σας σε χαμηλή θερμοκρασία, καθώς είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Αν θέλετε να το καθαρίσετε σε βάθος το πλυντήριο, αδειάστε τη θήκη και προσθέστε καθαριστικό απορρυπαντικό στο συρτάρι απορρυπαντικού. Στη συνέχεια, “τρέξτε ένα πρόγραμμα πλύσης για βαμβακερά σε θερμοκρασία 70°C ή παραπάνω”. Στη συνέχεια, θα πρέπει να στεγνώσετε τη θήκη και να βεβαιωθείτε ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για να αεριστεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δπθ
ΔΠΘ: Σημαντικές διακρίσεις του Τμήματος Χημείας στα Health & Safety Awards 2024
Χρυσό Μετάλλιο με το έργο Erasmus+ SETOFF και Πρώτο Βραβείο στο Π.Μ.Σ. «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας»
ΔΠΘ: Σημαντικές διακρίσεις του Τμήματος Χημείας στα Health & Safety Awards 2024