ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
"Αν δεν υπήρχε η ΜΕΘ με το εξειδικευμένο προσωπικό της, ο υιός μας σήμερα μπορεί να μην ήταν μαζί μας"

Μάχη με τον χρόνο έδωσαν γιατροί, νοσηλευτές και αστυνομικοί στην Κοζάνη, προκειμένου να σώσουν τη ζωή ενός 16χρονου, ο οποίος κατανάλωσε αντιψυκτικό υγρό αυτοκινήτου.

Ο ανήλικος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατανάλωσε το υγρό και διακομίστηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης σε κρίσιμη κατάσταση, όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δοθεί φάρμακο – αντίδοτο. Έτσι, αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά του αντίδοτου από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα του 16χρονου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Το λέω, το τονίζω και αυτό είναι που φωνάζω, καλά που ήταν εδώ οι άνθρωποι στην Κοζάνη και σώσανε το παιδί μας. Αυτή τη στιγμή θα το κλαίγαμε, γιατί το παιδί μας, όπως μας είπαν ήταν ελάχιστα πριν την ανακοπή. Αν δεν υπήρχε η ΜΕΘ της Κοζάνης, το παιδί μας δεν έφτανε ούτε Θεσσαλονίκη, ούτε Γιάννενα».

Ο έφηβος διακομίστηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου τη Μεγάλη Τετάρτη. «Η κατάστασή του ήταν μη συμβατή με τη ζωή ήταν θέμα δευτερολέπτων να κάνει ανακοπή και αν γινόταν ανακοπή δεν θα γυρνούσε πίσω. Παραμείναμε στο χώρο χωρίς να εφημερεύουμε και το βράδυ δεν αφήσαμε το παιδί για να πάει καλά», εξήγησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης, Κωνσταντίνος Στόκκος.

«Επειδή είναι ακριβό το αντίδοτο δεν υπάρχουν πολλές δόσεις και πήραμε σχεδόν όλες τις δόσεις από όλο τον ελλαδικό χώρο», είπε.

Την επόμενη ημέρα ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ.

Το μήνυμα των γονιών

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς ΟΛΟ το προσωπικό του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, ιδιαίτερα τους ιατρούς και το προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής και κυρίως τους ιατρούς και το προσωπικό της ΜΕΘ και τον Διευθυντή της κ. Κωνσταντίνο Στόκο για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στην αντιμετώπιση περιστατικού που αφορούσε τον 16χρονο υιό μας. Η ύπαρξη της ΜΕΘ σε συνδυασμό με τη γνώση, τη θέληση, το πείσμα του ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού υπό τις οδηγίες του κου Στόκου, κράτησαν το παιδί μας στη ζωή.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης την Ελληνική Αστυνομία για την «γέφυρα ζωής» που έστησε προκειμένου να μεταφερθούν φάρμακα – αντίδοτα που ήταν απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ευχαριστούμε επίσης τη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, που παρέλαβε το παιδί μας και του παρέχει κάθε φροντίδα προκειμένου να αναρρώσει.

Προσκαλούμε και παρακαλούμε το σύνολο των πολιτών της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας να συνεχίσει να λειτουργεί.

Οι ΜΕΘ σώζουν ζωές.

Αν δεν υπήρχε η ΜΕΘ με το εξειδικευμένο προσωπικό της, ο υιός μας σήμερα μπορεί να μην ήταν μαζί μας.

Ας μην περιμένουμε να συμβεί και σε εμάς για να καταλάβουμε την αξία της.Στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν περίπου 280 χιλιάδες άνθρωποι που έχουν δικαίωμα στην περίθαλψη και τη ζωή.

Παρακαλούμε τους κυβερνώντες, τους τοπικούς άρχοντες, τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όλους τους πολίτες να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια για την συνέχεια της λειτουργίας της ΜΕΘ που δίνει ζωή.
Δεν είναι θέμα πολυτέλειας, είναι θέμα ζωής.

Ευχαριστούμε και πάλι ΟΛΟΥΣ όσους με κάθε τρόπο βοήθησαν στην αντιμετώπιση του περιστατικού του υιού μας.

Με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη
Βασίλης Φυλάκης – Ειρήνη Μπακαλίδου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathimatika
Συμβαίνουν κι αλλού: «Χαμός» στην Κύπρο για υπερδύσκολα θέματα Μαθηματικών στις Παγκύπριες Εξετάσεις
Πρόβλεψη στην Κύπρο για τα γραπτά των Μαθηματικών: «Θα δούμε πολλούς μαθητές, δυστυχώς, να έχουν από 1 έως 5».
Συμβαίνουν κι αλλού: «Χαμός» στην Κύπρο για υπερδύσκολα θέματα Μαθηματικών στις Παγκύπριες Εξετάσεις