metro
Ποια μέσα μεταφοράς θα κάνουν απεργία και ποια στάση εργασίας

Μεγάλη θα είναι η συμμετοχή των πολιτών στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Με στάση εργασίας θα συμμετέχουν στην απεργία οι οδηγοί αστικών λεωφορείων στην Αθήνα.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία την Μεγάλη Τετάρτη θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00, όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται μετά τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 20:00 ή νωρίτερα. Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις αστικές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Μέσα σταθερής τροχιάς και τα τρένα

«Χειρόφρενο» τραβούν την Πρωτομαγιά και οι οδηγοί του μετρό, των τρένων, του τραμ και του ηλεκτρικού, καθώς οι εργαζόμενοι οδηγοί ανακοίνωσαν πως θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς αποδίδει τιμή στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο Σικάγο, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αναφέρονται στα αιτήματα του κλάδου.

Μεταξύ άλλων, ζητούν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα και αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, αλλά και απόδοση δικαιοσύνης για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
Παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προς το υπουργείο Παιδείας για παρατάσεις αποσπάσεων και επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού