Εσώρουχα
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες

Είναι γνωστό ότι τα βαμβακερά εσώρουχα είναι η καλύτερη επιλογή για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής των γυναικών. Ποια είναι όμως η χειρότερη;

Αν σας ρωτούσαν ποιο είναι το πιο ανθυγιεινό γυναικείο εσώρουχο, τι θα απαντούσατε;

Κι όμως τα πιο «επικίνδυνα» εσώρουχα είναι αυτά που κατασκευάζονται από δαντέλα ή σατέν. Τρεις χώρες, μαλιστα - η Ρωσία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν - έχουν απαγορεύσει τα δαντελένια εσώρουχα ήδη από το 2014.

Οι απαγορεύσεις δεν έχουν να κάνουν με τη σεμνότητα. Αντίθετα στηρίζονται στη θεωρία ότι τα δαντελένια εσώρουχα χωρίς βαμβακερή επένδυση είναι ανθυγιεινά.

Προσπαθώντας να εξακριβώσει αν τα δαντελένια εσώρουχα είναι τόσο κακά για τις γυναίκες, η βρετανική Huffington Post συμβουλευτήκε γιατρούς που ειδικεύονται στην υγεία του κόλπου.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όταν φοράτε εσώρουχα χωρίς βαμβακερό καβάλο είναι ότι μπορεί να συσσωρευτεί υγρασία, η οποία επιτρέπει σε μύκητες και βακτήρια να ευδοκιμήσουν», εξηγεί η δρ. Victoria Scott.

Όταν τα βακτήρια αρχίζουν να αναπτύσσονται στην περιοχή, μπορεί να προκληθεί κολπίτιδα, σημειώνει η Dr. Erica Montes, γυναικολόγος-μαιευτήρας. Η κολπίτιδα προκαλεί εκκρίσεις που «μπορεί να φαίνονται αραιές ή γαλακτώδεις και ενδεχομένως να προκαλούν μια δυσάρεστη οσμή».

Η κολπίτιδα βέβαια δεν είναι απλώς δυσάρεστη, αλλά μπορεί να απαιτήσει και θεραπεία με αντιβιοτικά.

Παρά τους κινδύνους, η Scott τονίζει ότι το να φοράτε εσώρουχα από άλλα υλικά «σίγουρα δεν είναι επικίνδυνο» για τους περισσότερους ανθρώπους. Με δεδομένο πως η ισορροπία των βακτηρίων στον κόλπο είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα, «πολλές μπορούν να φορούν μη βαμβακερά εσώρουχα χωρίς αρνητικές επιπτώσεις», υποστηρίζει από την πλευρά της και η Montes.

Η Dr. Christenie Greves, γυναικολόγος - μαιευτήρας, τονίζει τέλος ότι τα εσώρουχα από δαντέλα έχουν πλεονεκτήματα για ορισμένες. Αν επιλέξετε κάποιο εσώρουχο υψηλής ποιότητας, «είναι μαλακό, οπότε μπορεί να αισθάνεστε καλά», σημειώνει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sms
Προσοχή: Απάτη με SMS που εμφανίζεται ως μήνυμα του e-ΕΦΚΑ – Πώς αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς
Οι αρχές τονίζουν ότι οι δημόσιοι οργανισμοί δεν ζητούν ποτέ ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία μέσω SMS. Για τον λόγο αυτό, οι πολίτες θα πρέπει να είναι...
Προσοχή: Απάτη με SMS που εμφανίζεται ως μήνυμα του e-ΕΦΚΑ – Πώς αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς
Βαγγέλης Γιαννακούρας
Βουλή: Ο Γιαννακούρας παίρνει την έδρα Κωνσταντινόπουλου παρά τη διαγραφή του το 2023
Αρκαδία: Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας παίρνει την έδρα Κωνσταντινόπουλου – Το πολιτικό παράδοξο της διαγραφής και της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ
Βουλή: Ο Γιαννακούρας παίρνει την έδρα Κωνσταντινόπουλου παρά τη διαγραφή του το 2023
ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»
Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές – Σφοδρή αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου με Μαρκόπουλο
Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»