εμβόλιο
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα σταφυλόκοκκου και MRSA σε δοκιμές σε ζώα

Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο που θα καταπολεμήσει ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις.

Λόγω της υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών, τα παθογόνα αναπτύσσουν γρήγορα ανθεκτικότητα στις θεραπείες.

Εκτιμάται ότι οι λοιμώξεις που είναι ανθεκτικές στα αντιβιοτικά σκότωσαν περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως το 2019, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και υπάρχουν ανησυχίες ότι σε λίγα χρόνια τα περισσότερα φάρμακα δεν θα είναι αποτελεσματικά.

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Communications» οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ξουφέι Χουάνγκ, καθηγητή του Ιδρύματος Ερευνών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, περιγράφουν ότι δημιούργησαν ένα υποψήφιο εμβόλιο για βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν διάφορες ανακαλύψεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του εμβολίου με βάση τους υδατάνθρακες και θα παρέχει προστασία έναντι των λοιμώξεων που προκαλούνται από τον Staphylococcus aureus και τον MRSA, δηλαδή τον ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη Staphylococcus aureus.

Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα σταφυλόκοκκου και MRSA σε δοκιμές σε ζώα.

Για την έρευνα αυτή, ο Ξουφέι Χουάνγκ απέσπασε το βραβείο Technology Transfer Achievement Award του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το 2024.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Είδηση» στον πρώτο καφέ της χρονιάς: Πρόταση γάμου από τον γιο του Μητσοτάκη στη Μαρία Σάκκαρη
Ο πρώτος καφές της χρονιάς στο Κολωνάκι, έδωσε και την… ανεπίσημη πρώτη είδηση του 2026.
«Είδηση» στον πρώτο καφέ της χρονιάς: Πρόταση γάμου από τον γιο του Μητσοτάκη στη Μαρία Σάκκαρη
διόδια
Νέες αυξήσεις στα διόδια από σήμερα – Ακριβότερη η μετακίνηση για Ι.Χ. και φορτηγά
Ακριβότερα από σήμερα τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους – Δείτε τις νέες χρεώσεις
Νέες αυξήσεις στα διόδια από σήμερα – Ακριβότερη η μετακίνηση για Ι.Χ. και φορτηγά