εμβόλιο
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα σταφυλόκοκκου και MRSA σε δοκιμές σε ζώα

Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο που θα καταπολεμήσει ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις.

Λόγω της υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών, τα παθογόνα αναπτύσσουν γρήγορα ανθεκτικότητα στις θεραπείες.

Εκτιμάται ότι οι λοιμώξεις που είναι ανθεκτικές στα αντιβιοτικά σκότωσαν περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως το 2019, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και υπάρχουν ανησυχίες ότι σε λίγα χρόνια τα περισσότερα φάρμακα δεν θα είναι αποτελεσματικά.

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Communications» οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ξουφέι Χουάνγκ, καθηγητή του Ιδρύματος Ερευνών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, περιγράφουν ότι δημιούργησαν ένα υποψήφιο εμβόλιο για βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν διάφορες ανακαλύψεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του εμβολίου με βάση τους υδατάνθρακες και θα παρέχει προστασία έναντι των λοιμώξεων που προκαλούνται από τον Staphylococcus aureus και τον MRSA, δηλαδή τον ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη Staphylococcus aureus.

Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα σταφυλόκοκκου και MRSA σε δοκιμές σε ζώα.

Για την έρευνα αυτή, ο Ξουφέι Χουάνγκ απέσπασε το βραβείο Technology Transfer Achievement Award του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το 2024.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τουρκ
Μακελειό σε σχολείο της Τουρκίας: Εννέα νεκροί από τα πυρά 14χρονου μαθητή – Συνελήφθη ο πατέρας του
Από τους πυροβολισμούς του 14χρονου έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι
Μακελειό σε σχολείο της Τουρκίας: Εννέα νεκροί από τα πυρά 14χρονου μαθητή – Συνελήφθη ο πατέρας του
booking
Ψηφιακός «σεισμός» στην Booking.com: Διαρροή προσωπικών δεδομένων και κίνδυνος για χιλιάδες ταξιδιώτες
Η εταιρεία παραδέχθηκε την παραβίαση των συστημάτων της, η οποία οδήγησε στην υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για...
Ψηφιακός «σεισμός» στην Booking.com: Διαρροή προσωπικών δεδομένων και κίνδυνος για χιλιάδες ταξιδιώτες
Εκπαιδευτικός σε σχολική τάξη γράφει με κιμωλία στον πράσινο πίνακα τη μαθηματική σταθερά π=3,14, ενώ παραδίδει μάθημα στους μαθητές της
Ανακοινώθηκαν οι οριστικές τοποθετήσεις και βελτιώσεις εκπαιδευτικών στην Α΄Αθήνας– Όλο το χρονοδιάγραμμα
Οι αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας για τις οργανικές θέσεις και η διαδικασία των υποχρεωτικών τοποθετήσεων
Ανακοινώθηκαν οι οριστικές τοποθετήσεις και βελτιώσεις εκπαιδευτικών στην Α΄Αθήνας– Όλο το χρονοδιάγραμμα