ergotaksio
Βρέθηκαν μόλις... 314 βόμβες από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο εργοτάξιο

Δύσκολα μπορεί να συνειδητοποιήσει κανείς πως κάτω από το σημείο που επί χρόνια φιλοξενούνταν το παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας, στο Ελληνικό, έχουν βρεθεί πάνω από 300 βόμβες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποιούνται στο χώρο του παλιού αεροδρομίου ενημερώθηκε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες βόμβες.

«Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι 314 βόμβες, που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί, ήταν 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές μας εγκαταστάσεις, που βρισκόταν εντός του πρώην αεροδρομίου καθώς και δίπλα σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις! Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δόξα τω Θεώ, δεν έγινε ποτέ κακό ή έκρηξη, ενώ πραγματικά είναι να απορείς, πως λειτουργούσε ένα ολόκληρο Αεροδρόμιο και δεκάδες εγκαταστάσεις Δήμου και ΥΠΑ σε αυτό το ναρκοπέδιο. Εμείς ως Δήμος, είχαμε στον πόλεμο νεκρούς κατοίκους μας, από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων κυρίως και γι’ αυτό όταν εκλέχτηκα Δήμαρχος, ένα από τα πρώτα έργα που έκανα, με σεβασμό στην μνήμη τους, ήταν το σχετικό μνημείο στο Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Αυτό όμως δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί!».

Τέλος ευχαρίστησε την ΤΕΝΞ: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ήρωες της ΤΕΝΞ, που έστω τώρα, λόγω της επένδυσης, καθαρίζουν 80 χρόνια μετά, τον χώρο δίπλα στα σπίτια μας. Η συνάντηση έγινε ώστε να έχουμε στενή συνεργασία στην επικοινωνία με τους κατοίκους μας, που σε κάθε ελεγχόμενη έκρηξη αναστατώνονται».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
Νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας ανοίγει τον δρόμο για συμπληρωματικές παροχές σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
babiniotis
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης επισημαίνει τα «μαργαριτάρια» της τηλεόρασης που «βγάζουν μάτι» και εξηγεί ποια πασίγνωστη έκφραση είναι λάθος
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
panellinies-panelladikes2019-epal3.jpg
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
Δύο «υποτιμημένες» σχολές με μεγάλες προοπτικές καριέρας – Οι επιλογές που λίγοι υποψήφιοι εξετάζουν
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
πανελλαδικές
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά
Σπουδές για όσους σκέφτονται «έξω από το κουτί»: Τα τμήματα που συνδυάζουν design, φαντασία και τεχνολογία αιχμής
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά