μυρμήγκι
Μερικοί φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Μπήκε η άνοιξη και τα μυρμήγκια στο σπίτι σου κάνουν πάρτυ;

Υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι να τα αντιμετωπίσετε.

Ξύδι

Εσύ το ήξερες ότι τα μυρμήγκια απεχθάνονται το ξύδι; Αν έχεις εντοπίσει το σημείο απ΄ όπου βρίσκουν δίοδο, ψέκασε τα αμέσως με αυτό το φυσικό υλικό. Για καλό και για κακό ψέκασε, επίσης, όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Στη συνέχεια σκούπισε τις περιοχές με ένα μαλακό πανί. Οι ενοχλητικοί επισκέπτες αποκλείεται να περάσουν από εκεί, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λευκό ξύδι ακόμη και για σφουγγάρισμα, αναμιγνύοντας το με νερό!

Μέντα

Η μέντα είναι ένα από τα ισχυρότερα φυσικά εντομοαπωθητικά. Η έντονη μυρωδιά της διαταράσσει την όσφρηση των μυρμηγκιών και τα απωθεί, εμποδίζοντας τα από την ανακάλυψη της πηγής φαγητού. Ρίξε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας σε ένα φλιτζάνι με νερό. Ψέκασε το θαυματουργό διάλυμα σε όλες τις περιοχές του σπιτιού που έχουν προσβληθεί από τους εισβολείς. Μην ξεχνάς να επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία καθημερινά μέχρι τα μυρμήγκια στο σπίτι να γίνουν παρελθόν!

Λεμόνι

Θέλεις να εξαφανίσεις τα μυρμήγκια από το εσωτερικό του σπιτιού σου; Εκτός από το ξύδι, ακόμη μία μυρωδιά που δεν αντέχουν είναι το λεμόνι. Τρίψε μερικές λεμονόκουπες στα κουφώματα του σπιτιού σου για να εμποδίσεις την είσοδο στους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ακόμη μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού σε βαμβάκι και να το τοποθετήσεις στο εσωτερικό των ντουλαπιών. Ακολούθησε αυτή τη διαδικασία ανά 3-4 ημέρες έως ότου οι εισβολείς εξαφανισθούν.

Καφές φίλτρου

Συνήθιζες να πετάς το κατακάθι από τον καφέ φίλτρου; Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τα μυρμήγκια στο σπίτι, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να το φυλάς. Ρίξε κατακάθι ή ακόμη και κόκκους καφέ για να πεις αντίο στα μυρμήγκια στο σπίτι. Εντόπισε το σημείο απ’ όπου ξετρυπώνουν και άφησε τη μαγεία του καφέ να κάνει τη δουλειά με τον πιο φυσικό τρόπο!

Μαγειρική σόδα και ζάχαρη

Πώς λειτουργεί αυτή η ύπουλη μέθοδος εξόντωσης; Ως γνωστόν η ζάχαρη προσελκύει τα μυρμήγκια σε χρόνο μηδέν. Από την άλλη, όμως, η μαγειρική σόδα τα εξουδετερώνει. Ανακάτεψε μισή ποσότητα μαγειρικής σόδας και άλλη μισή ζάχαρης, τοποθέτησε το μείγμα σου σε καπάκια μπουκαλιών και άφησε τα κοντά στις εστίες του προβλήματος. Οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες θα εξοντωθούν προτού πεις κύμινο!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα