Μύγα
Μερικές εύκολες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τις μύγες 

Οι μύγες των αποχετεύσεων είναι μικρά έντομα που έλκονται από τους φραγμένους σωλήνες και το στάσιμο νερό. Εάν βλέπετε μικρά έντομα να περιστρέφονται γύρω από τις αποχετεύσεις σας, είναι πιθανό να έχετε προσβολή από μύγες αποχέτευσης.

Αυτά τα παράσιτα προσελκύονται από την υγρασία και εισέρχονται στα σπίτια μέσω των σωλήνων αποχέτευσης. Ενώ γενικά δεν είναι επιβλαβή για τους ανθρώπους, μια προσβολή μπορεί γρήγορα να γίνει ενοχλητική.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές εύκολες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τις μύγες των αποχετεύσεων, καθώς και να αποτρέψετε την επιστροφή τους στο σπίτι.

Τι είναι οι μύγες αποχέτευσης

Αναρωτιέστε τι είναι αυτές οι μικροσκοπικές μύγες που εμφανίζονται ξαφνικά γύρω από τους αποχετευτικούς σας αγωγούς; Οι μύγες αποχέτευσης είναι πολύ μικρά έντομα που δεν ξεπερνούν τα 6 χιλιοστά σε μήκος και έχουν γκρι ή μαύρο χρώμα. Έχουν χνουδωτή εμφάνιση με τριχωτό σώμα και φτερά, που τους δίνει μια όψη σαν σκόρος, εξηγεί ο Jim Fredericks, πιστοποιημένος εντομολόγος και ανώτερος αντιπρόεδρος δημοσίων υποθέσεων της National Pest Management Association (NPMA).

Η παρουσία αυτών των παρασίτων συνήθως οφείλεται σε αργή ροή ή φραγμένους σωλήνες, οι οποίοι οδηγούν σε συσσώρευση υγρασίας και οργανικών υπολειμμάτων. Συνήθως αναπαράγονται σε υγρούς χώρους όπως:

  • νεροχύτες,
  • ντους,
  • μπανιέρες,
  • σιφόνια δαπέδου,

αναφέρει ο Timothy Wong, τεχνικός διευθυντής στην MMPC.

Μύγες αποχετεύσεων vs μύγες φρούτων

Μπορεί να έχετε μπερδευτεί με τις μύγες αποχετεύσεων και τις μύγες φρούτων που εμφανίζονται ξαφνικά στην κουζίνα σας. Ας δούμε όμως τι τις κάνει να ξεχωρίζουν.

Τι τις προσελκύει

  • Μύγες φρούτων: Τις βρίσκουμε συνήθως στις κουζίνες γιατί τις προσελκύει η μυρωδιά των ώριμων φρούτων, των σάπιων λαχανικών και των προϊόντων ζύμωσης όπως το ξύδι και το κρασί, μας εξηγεί ο Wong.
  • Μύγες αποχετεύσεων: Απαιτούν υψηλή υγρασία και προτιμούν να τρέφονται με βακτήρια, μύκητες και οργανική ύλη που συσσωρεύεται μέσα στις αποχετεύσεις.

Πώς να καταλάβετε αν έχετε μύγες αποχέτευσης

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τις μύγες αποχέτευσης παρατηρώντας την εμφάνιση και τη συμπεριφορά τους. «Εάν δείτε μικρές μύγες με χνουδωτά φτερά γύρω από αποχετεύσεις, νεροχύτες ή υγρές περιοχές στο σπίτι σας, είναι πιθανό να έχετε προσβολή από μύγες αποχέτευσης», λέει ο Wong.

Επιπλέον, οι μύγες αποχέτευσης είναι πιο αδύναμες, επομένως, σε εσωτερικούς χώρους, συνήθως τις βλέπουμε να σέρνονται ή να πηδούν σε τοίχους ή επιφάνειες. «Κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνήθως ξεκουράζονται σε κάθετες επιφάνειες κοντά σε ανοίγματα αποχέτευσης σε εσωτερικούς χώρους και σε περιοχές με σκιά έξω», λέει ο Fredericks. «Η μεγαλύτερη δραστηριότητα τους παρατηρείται το βράδυ, όταν μπορούμε να τις δούμε να πετάνε ή να αιωρούνται πάνω από ανοίγματα αποχέτευσης σε εσωτερικούς χώρους ή σε περιοχές αποχέτευσης έξω».

Γιατί οι μύγες αποχετεύσεων εισβάλλουν στο σπίτι σας

Οι μύγες των αποχετεύσεων (drain flies) τρυπώνουν συνήθως στο σπίτι σας γιατί τις ελκύουν οι αποχετεύσεις και άλλες περιοχές με οργανική ύλη σε αποσύνθεση, καθώς και το στάσιμο νερό.

Ο Wong επισημαίνει: «Είναι σύνηθες να βλέπουμε μύγες των αποχετεύσεων λόγω υδραυλικών προβλημάτων. Μία από τις πιο συχνές αιτίες είναι η λανθασμένη σύνδεση των συσκευών, ειδικά των πλυντηρίων πιάτων, όταν ο σωλήνας αποχέτευσης συνδέεται στη λάθος πλευρά του σιφονιού του νεροχύτη της κουζίνας».

Πώς να απαλλαγείτε από τις μύγες αποχέτευσης – 2 αποτελεσματικές μέθοδοι

Οι μύγες αποχέτευσης μπορεί να είναι ενοχλητικές και αντιαισθητικές. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτές οριστικά, εξαλείφοντας την πηγή τροφής και τους χώρους αναπαραγωγής τους.

Μέθοδος 1: Βραστό νερό για καθαρισμό σωλήνων

Το καυτό νερό απομακρύνει τη συσσώρευση στις σωληνώσεις και αποτρέπει την επιστροφή των μυγών αποχέτευσης, σύμφωνα με τον Wong.

  1. Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα.
  2. Ρίξτε το καυτό νερό στον αγωγό αποχέτευσης όπου πιστεύετε ότι αναπαράγονται οι μύγες.
  3. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για αρκετές ημέρες, ώστε να απομακρυνθούν οι μύγες από τις σωληνώσεις.

Μέθοδος 2: Μαγειρική σόδα και ξύδι για αποσύνθεση

Αν το καυτό νερό δεν αρκεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και ξύδι. «Η μαγειρική σόδα και το ξύδι αντιδρούν βοηθώντας στην αποσύνθεση της οργανικής ύλης που φράζει την αποχέτευση», λέει ο Wong.

  1. Ακολουθήστε τα βήματα 1 και 2 της μεθόδου 1 με το καυτό νερό.
  2. Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στον αποχετευτικό αγωγό.
  3. Σιγά σιγά, ρίξτε μισό φλιτζάνι ξύδι στον αποχετευτικό αγωγό.
  4. Κλείστε την αποχέτευση με ειδικό αποφρακτήρα και αφήστε το μείγμα να δράσει για τουλάχιστον 5 έως 10 λεπτά.
  5. Ξεπλύνετε ξανά την αποχέτευση με μια άλλη κατσαρόλα με καυτό νερό.

Πώς να αποτρέψετε τις μύγες αποχέτευσης (και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ)

Οι μύγες της αποχέτευσης είναι μικρά, ενοχλητικά έντομα που τριγυρίζουν στις αποχετεύσεις και τα σιφώνια. Μπορεί να τις βρείτε στην κουζίνα, στο μπάνιο ή σε άλλους χώρους στο σπίτι σας.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να τις αποτρέψετε και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ.

Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές για να κρατήσετε τις αποχετεύσεις σας καθαρές και απαλλαγμένες από μύγες:

  • Ελέγξτε πρόσφατες εγκαταστάσεις συσκευών με νερό: Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές.
  • Αποφράξτε τις αποχετεύσεις: Οι σωλήνες που έχουν συσσωρευμένα υπολείμματα τροφών και οργανικών υλικών προσελκύουν τις μύγες της αποχέτευσης.
  • Καθαρίστε τακτικά τις αποχετεύσεις: Χρησιμοποιήστε βιολογικά καθαριστικά αποχετεύσεων που διασπούν τα οργανικά κατάλοιπα, αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων.
  • Κρατήστε τα σιφώνια κλειστά: Όταν δεν χρησιμοποιείτε τους νεροχύτες και τις ντουζιέρες, τοποθετήστε τα ειδικά πώματα για να αποτρέψετε τις μύγες να μπουν στις σωληνώσεις.
  • Πετάξτε τα σκουπίδια καθημερινά: Τα σάπια τρόφιμα και τα σκουπίδια στην κουζίνα προσελκύουν μύγες που μπορούν στη συνέχεια να μεταφέρουν τα αυγά τους στις αποχετεύσεις.

Άλλες χρήσιμες συμβουλές:

  • Τοποθετήστε σήτες στα παράθυρα και τις πόρτες: Αυτό θα εμποδίσει τις μύγες της αποχέτευσης να εισέλθουν στο σπίτι σας εξαρχής.
  • Μην αφήνετε σάπια τρόφιμα: Αποθηκεύστε σωστά τα τρόφιμα και πετάξτε τα αμέσως μόλις λήξουν.

Πηγή: enikos.gr 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-1024x585.jpg
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
Πανελλαδικές: Μέχρι πότε οι εξετάσεις και τα παρελκόμενά τους θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Γιατί ψάχνουμε τις...
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
εοφ
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
«Επικίνδυνο το σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων», λέει ο ΕΟΦ - Ποιο είναι
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»