Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους ψυχολόγους – Υποχρεωτική εγγραφή σε Πανελλήνιο Σύλλογο

Κοινωνία 0

Aφρικανική σκόνη: Πότε θα υποχωρήσει το φαινόμενο

Σκόνη
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα

Αποπνικτική είναι σήμερα (23/4) η ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα με πολλές περιοχές να έχουν καλυφθεί από σκόνη όπως η Κρήτη και η Πρέβεζα.

Για την έλευση της σκόνης ευθύνονται οι ισχυροί νότιοι άνεμοι.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) θα έχει μειωθεί σημαντικά η παρουσία της, καθώς οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς.

Σκόνη και λασποβροχές

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τρίτη 23/04 εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, θα εκδηλωθούν λασποβροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η αφρικανική σκόνη θα αρχίσει να υποχωρεί από την ατμόσφαιρα από το πρωί της Τετάρτης (24.4.2024) και μέχρι το μεσημέρι θα έχει μειωθεί σημαντικά.

«Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της υπηρεσίας @CopernicusEMS από την Τετάρτη το πρωί και κυρίως μεσημέρι και μετά, θα υποχωρήσουν σημαντικά οι συγκεντρώσεις της Αφρικανικής σκόνης από την χώρα μας», αναφέρει στην ανάρτησή του.

«Για τις επόμενες ημέρες και μέχρι το Σάββατο, θα επικρατήσουν Δ-ΒΔ άνεμοι, οπότε και η σκόνη δεν θα μπορέσει να μας επισκεφτεί», καταλήγει.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν 150 ευρώ επιπλέον και ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ για πρώτη φορά

Πέφτουν οι σοβάδες, διώκονται οι δάσκαλοι: Στο Πόρτο Ράφτη η ευθύνη βρίσκει τον εύκολο στόχο

Βάσεις 2026: Ποιοι κερδίζουν έδαφος, ποιες σχολές υποχωρούν

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία