Καταρράκτης στην Αιτωλοακαρνανία
Το φαράγγι εποπτεύεται από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου του ΟΦΥΠΕΚΑ, καθώς όλη η περιοχή είναι προστατευόμενη

Ένα μικρός παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης, ένα καλά κρυμμένο μυστικό, ένα ανεξερεύνητο φαράγγι με καταρράκτηκαι πλούσια χλωρίδα, κρύβουν οι πρόποδες του όρους Αράκυνθος, απέναντι από το Αιτωλικό.

Για να φτάσουμε εκεί, χρειάστηκε πεζοπορία μιας ώρας. Μαζί με τον Λάμπρο Χαρέλο – μέλος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, του Συλλόγου «το Αιτωλικό» – συναντηθήκαμε στην παλιά εθνική οδό. Η μέρα ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη, δημιουργεί αισθήματα αρμονίας μέσα στους ήχους της φύσης που κυριαρχούν στην πορεία για το φαράγγι.

«Το φαράγγι εποπτεύεται από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου του ΟΦΥΠΕΚΑ, καθώς όλη η περιοχή είναι προστατευόμενη», αναφέρει ο Λάμπρος Χαρέλος και επισημαίνει πως ο τόπος έχει πολύ όμορφα μέρη να αναδείξει.

Τα νερά πέφτουν με ορμή από ύψος περίπου 20 μέτρων και δημιουργούν μια μικρή γαλαζοπράσινη λίμνη – Το περιβάλλον εκπέμπει θεραπευτική ενέργεια

Μπαίνοντας στο άγνωστο φαράγγι του Παλαιορόλακα, ακούγονται ήχοι από τρεχούμενα νερά. Ένα ζευγάρι Χρυσαετών, κάνει πτήση πάνω στα απόκρημνα βράχια. Ο Λάμπρος μας εξηγεί, ότι είναι το μοναδικό ζευγάρι στην περιοχή και συμπληρώνει πως εκεί ζουν βραχοκιρνίνεζα και μερικά όρνια.

Οι σχηματισμοί από τα πετρώματα είναι εντυπωσιακοί. Είναι μία επιβλητική βραχώδης εικόνα που προκαλεί δέος. Καθώς προχωράμε μέσα στο φαράγγι συναντάμε ρέματα και μικρούς καταρράκτες, ενώ δίπλα στο μονοπάτι βλέπουμε κρασπεδωτές χελώνες, ένα ενδημικό είδος στην χώρα μας που προστατεύεται.

Στη διαδρομή συναντάμε απομεινάρια από νερόμυλους που υπήρχαν παλαιότερα στην περιοχή. Είναι πέτρινα ερειπωμένα κτίσματα, που διηγούνται στον περιπατητή την ιστορία του τόπου.

Η θέα του άγνωστου καταρράκτη, στην καρδιά του φαραγγιού, εντυπωσιάζει. Τα νερά πέφτουν με ορμή από ύψος περίπου 20 μέτρων και δημιουργούν μια μικρή γαλαζοπράσινη λίμνη. Το περιβάλλον εκπέμπει μια θεραπευτική ενέργεια.

Το φαράγγι του Παλαιορόλακα, αν και απλώνεται σε προστατευόμενη περιοχή, δεν έχει εξερευνηθεί. Για όσους είναι φυσιολάτρες η ορειβάτες, η πορεία ανάμεσα στα βράχια και ο καταρράκτης, είναι μία αποκάλυψη.

Καταρράκτης στην Αιτωλοακαρνανία

Πηγή: thebest.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια