kostas_ilias
Πέθανε ο Κώστας Ηλίας - Θρήνος για τον ελληνικό στίβο

Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, έφυγε την Τετάρτη (17/4) από τη ζωή σε ηλικία μόλις 56 ετών.

Ο Κώστας Ηλίας πρόσφερε για πολλές δεκαετίες τις υπηρεσίες του στον χώρο του στίβου. Η Δυτική Αττική ήταν η βάση του ξεκινώντας το 1984 στον ΓΣ Ασπροπύργου, σωματείο στο οποίο ήταν ιδρυτικό μέλος. Το όνομα του ωστόσο συνδέθηκε κυρίως με αυτό του ΑΟ Μεγάρων, σωματείο στο οποίο δούλεψε για πολλά χρόνια και ανέδειξε δεκάδες αθλητές που ξεχώρισαν σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και στις εθνικές ομάδες.

Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, ήρθε το 2018 όταν η αθλήτρια του Μαρία Μπελιμπασάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Βερολίνο.

Στα χρόνια που εργάστηκε τόσο στον ΑΟ Μεγάρων όσο και ως Ομοσπονδιακός τεχνικός γύμνασε – πέραν της Μπελιμπασάκη – δεκάδες αθλητές και αθλήτριες όπως ο Ανδρεάς Πανταζής, η Βασιλική Ταχταρά, η Κορίνα Πολίτη, η Άννα Κιάφα, ο Ιερόθεος Δρίτσας, ο Παναγιώτης Τριβυζάς, η Κατερίνα Δαλάκα, η Άρτεμις Αναστασίου και πολλοί άλλοι, ενώ υπήρξε και υπεύθυνος προπονητής στις ομάδες σκυταλοδρομίας.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ: «Η απώλεια του σκορπά θλίψη στην οικογένεια του στίβου, στους οικείους του και στους αθλητές και στις αθλήτριες του. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για το ξαφνικό συμβάν και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια, στην οικογένεια και στους οικείους του».

Η κηδεία του Κώστα Ηλία θα γίνει την Πέμπτη (18/4) στις 11:00 στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στον Ασπρόπυργο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το ΣΕΓΑΣ

Ο επί σειρά ετών ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Ηλίας έφυγε σήμερα από τη ζωή μόλις στα 56 του χρόνια. Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, πρόσφερε για πολλές δεκαετίες τις υπηρεσίες του στον χώρο του στίβου.

Η Δυτική Αττική ήταν η βάση του ξεκινώντας το 1984 στον ΓΣ Ασπροπύργου, σωματείο στο οποίο ήταν ιδρυτικό μέλος. Το όνομα του ωστόσο συνδέθηκε κυρίως με αυτό του ΑΟ Μεγάρων, σωματείο στο οποίο δούλεψε για πολλά χρόνια και ανέδειξε δεκάδες αθλητές που ξεχώρισαν σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και στις εθνικές ομάδες. Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, ήρθε το 2018 όταν η αθλήτρια του Μαρία Μπελιμπασάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Βερολίνο. Στα χρόνια που εργάστηκε τόσο στον ΑΟ Μεγάρων όσο και ως Ομοσπονδιακός τεχνικός γύμνασε – πέραν της Μπελιμπασάκη – δεκάδες αθλητές και αθλήτριες όπως ο Ανδρεάς Πανταζής, η Βασιλική Ταχταρά, η Κορίνα Πολίτη, η Άννα Κιάφα, ο Ιερόθεος Δρίτσας, ο Παναγιώτης Τριβυζάς, η Κατερίνα Δαλάκα, η Άρτεμις Αναστασίου και πολλοί άλλοι, ενώ υπήρξε και υπεύθυνος προπονητής στις ομάδες σκυταλοδρομίας. Η απώλεια του σκορπά θλίψη στην οικογένεια του στίβου, στους οικείους του και στους αθλητές και στις αθλήτριες του.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για το ξαφνικό συμβάν και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια, στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η κηδεία του Κώστα Ηλία θα γίνει την Πέμπτη (18/4) στις 11.00 στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στον Ασπρόπυργο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εφσυν
Στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της «Εφ.Συν.» ο Αλέξης Τσίπρας – Πολιτικοί και επιχειρηματίες δίνουν το «παρών»
Η εκδήλωση για τα 13 χρόνια της «Εφημερίδας των Συντακτών» εξελίχθηκε σε σημείο συνάντησης πολιτικών στελεχών από όλο το φάσμα
Στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της «Εφ.Συν.» ο Αλέξης Τσίπρας – Πολιτικοί και επιχειρηματίες δίνουν το «παρών»
αυτοκίνητο
Μαζικές ανακλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα - Πάνω από 11.000 οχήματα στο μικροσκόπιο
Ford, Renault, Toyota και Lexus καλούν ιδιοκτήτες για άμεσο τεχνικό έλεγχο λόγω ζητημάτων ασφάλειας
Μαζικές ανακλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα - Πάνω από 11.000 οχήματα στο μικροσκόπιο