Επίδομα μητρότητας: Ποιες μητέρες θα πάρουν αναδρομικά 5.510 ευρώ
Τι αλλάζει για το επίδομα μητρότητας

Χιλιάδες μητέρες αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες δικαιούνται να διεκδικήσουν από την ειδική παροχή μητρότητας αναδρομικά τα οποία αγγίζουν ακόμη και τα 5.510 ευρώ.

Την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ, μέσω της οποίας μπορούν να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις. Το επίδομα μητρότητας από αυτό τον μήνα θα χορηγείται «φουσκωμένο», καθώς το ποσό της ενίσχυσης αναπροσαρμόζεται μετά και την αντίστοιχη αύξηση του κατώτατου μισθού. Επιπλέον, θα αποδοθεί και σε διευρυμένο αριθμό δικαιούχων.

Ποιες μητέρες θα πάρουν αναδρομικά

Την ερχόμενη Τετάρτη 17 του μήνα, υπολογίζεται πως θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων χορήγησης της ειδικής παροχής μητρότητας στις νέες δικαιούχους, δηλαδή στις αυτοαπασχολούμενες και τις γυναίκες αγρότισσες που θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν για διάστημα 9 μηνών, επίδομα ίσο με τον κατώτατο μισθό.

Μάλιστα, όσες γέννησαν τέλη Σεπτεμβρίου θα λάβουν αναδρομικά που θα φτάσουν τα 5.510 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του μηνός Απριλίου.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2024 το καθεστώς χορήγησης του επιδόματος μητρότητας άλλαξε και διευρύνθηκαν οι δικαιούχοι, ενώ από τον τρέχοντα μήνα αυξάνεται και το χορηγούμενο ποσό, καθώς από τα 780 ευρώ αναπροσαρμόζεται στα 830 ευρώ, μηνιαίως.

Η αύξηση αυτή του ποσού της ειδικής παροχής μητρότητας, οφείλεται στην αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Αναδρομικά, μπορούν να διεκδικήσουν την ειδική παροχή χιλιάδες μητέρες που μέχρι πρότινος δεν είχαν δικαίωμα σε αυτό, σύμφωνα με το enikonomia.gr.

Ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος μητρότητας, όπως προαναφέρθηκε, διευρύνθηκε, καθώς μητέρες που είναι ελεύθερες επαγγελματίες αλλά και αγρότισσες, εφόσον, γέννησαν από τον Σεπτέμβριο του 2023 και μετά θα έχουν δικαίωμα να λάβουν την ειδική παροχή μητρότητας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-1024x585.jpg
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
Πανελλαδικές: Μέχρι πότε οι εξετάσεις και τα παρελκόμενά τους θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Γιατί ψάχνουμε τις...
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
εοφ
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
«Επικίνδυνο το σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων», λέει ο ΕΟΦ - Ποιο είναι
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»