Κοινωνία

Πήλιο: Βαρύ πρόστιμο σε πρώην αντιδήμαρχο για την ηλεκτροπληξία που υπέστη 9χρονο παιδί

reuma_diak
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το 9χρονο παιδί έκανε διακοπές στην περιοχή με τους γονείς του και μετά το συμβάν διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύτηκε.

Χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου σε πρώην αντιδήμαρχο Ν. Πηλίου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια, τελεσθείσα δια παραλείψεως, για το περιστατικό που σημειώθηκε στη Μηλίνα στις 16 Αυγούστου 2019, όταν ένα 9χρονο αγοράκι από τη Ρουμανία υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνά καλώδια σε κολώνα φωτισμού.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και ότι «ανταποκρίθηκε και προσπάθησε να άρει τις αιτίες που προκάλεσαν τις δυσμενείς συνέπειες».

O αντιδήμαρχος ως αρμόδιος δεν μερίμνησε ώστε να μαζευτούν τα γυμνά καλώδια στην κολώνα φωτισμού ή δεν αντικαταστάθηκαν με αποτέλεσμα το παιδί να τα πιάσει με τα χέρια του και να υποστεί ηλεκτροπληξία.

Το 9χρονο παιδί έκανε διακοπές στην περιοχή με τους γονείς του και μετά το συμβάν διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύτηκε.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία