mathimatika
Έξυπνοι και διασκεδαστικοί τρόποι για να αγαπήσουν την αριθμητική

Το μάθημα των Μαθηματικών δυσκολεύει πολλά παιδιά στο σχολείο και πολλά το παίρνουν «με κακό μάτι» με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν έξτρα προσπάθεια και να τα παρατούν. Υπάρχουν, όμως, έξυπνοι και διασκεδαστικοί τρόποι για να αγαπήσουν τα μικρά μας την αριθμητική και έτσι, όταν πάνε σχολείο να είναι πιο καλά προετοιμασμένα.

  • Όλα ξεκινούν από το... μέτρημα

Η εκμάθηση των μαθηματικών αρχίζει με το μέτρημα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να αρχίσετε να διδάσκετε στο μικρό σας πώς να μετράει και άλλες απλές μαθηματικές έννοιες από πολύ μικρή ηλικία.

Για παράδειγμα, αν έχετε τρία μήλα, βάλτε τα στο τραπέζι και καλέστε το παιδί σας να τα μετρήσει μαζί σας. Αυτού του είδους οι δραστηριότητες βοηθούν τα μικρά παιδιά να αρχίσουν να κατανοούν την έννοια των αριθμών στην πιο απλή τους μορφή.

  • Χρησιμοποιήστε εικόνες

Οι εικόνες είναι χρήσιμα εργαλεία κατά τη διδασκαλία μαθηματικών εννοιών στα παιδιά. Η ενσωμάτωση οπτικών βοηθημάτων και εικόνων μπορεί να κάνει τις έννοιες πιο κατανοητές για τα μικρούλια μας που μόλις αρχίζουν να μαθαίνουν να μετράνε.

Εκτός από το να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν πώς μοιάζει κάθε αριθμός, οι εικόνες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να διδάξουν στα παιδιά την πρόσθεση και την αφαίρεση. Αν το μικρό σας δυσκολεύεται να κατανοήσει αυτούς τους τύπους βασικών μαθηματικών εννοιών, οι εικόνες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

  • Φτιάξτε κάρτες flashcards

Οι κάρτες flashcards είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο διδασκαλίας που χρησιμοποιείται από πολλά σχολεία στο εξωτερικό. Παρέχουν μια πρακτική εμπειρία μάθησης και μπορούν να φτιαχτούν εύκολα στο σπίτι!

Πάρτε μερικές κάρτες και γράψτε τους αριθμούς από το ένα έως το πέντε σε κάθε κάρτα με μαρκαδόρο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν μαρκαδόρο για να ζωγραφίσετε την αντίστοιχη ποσότητα αντικειμένων σε κάθε μία από τις κουκκίδες που αντιπροσωπεύουν τον συγκεκριμένο αριθμό.

  • Κάντε τα μαθηματικά διασκεδαστικά με φρούτα

Η εκμάθηση των μαθηματικών δεν χρειάζεται να είναι μια βαρετή και ανιαρή εμπειρία για τα παιδιά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενσωματώσετε τις μαθηματικές έννοιες στην καθημερινή σας ζωή με τρόπους που κάνουν τη μάθηση πιο συναρπαστική και ελκυστική.

Για παράδειγμα, αν το μικρό σας μαθαίνει για τα κλάσματα, μπορείτε να κόψετε ένα μήλο σε δύο ίσα κομμάτια, ώστε το παιδί σας να δει πώς μοιάζει το «μισό». Τα παιδιά είναι συχνά σε θέση να κατανοήσουν την έννοια πιο εύκολα όταν η διδασκαλία είναι συνυφασμένη με την καθημερινή τους ζωή και όχι από ένα εγχειρίδιο ή σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον τάξης.

  • Χρησιμοποιείστε απλά καθημερινά αντικείμενα

Η διδασκαλία των μαθηματικών στα παιδιά είναι ακόμη πιο εύκολη όταν χρησιμοποιείτε καθημερινά αντικείμενα.

Για παράδειγμα, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε έναν χάρακα για να διδάξετε στα παιδιά τις μετρήσεις και ένα κουτί αυγών είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να δείξετε την έννοια του πολλαπλασιασμού με μικρές ομάδες αντικειμένων.

Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους εύκολους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εμφύσησετε την αγάπη για τα μαθηματικά στα μικρά σας. Οι μαθηματικές έννοιες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ακαδημαϊκής πορείας του παιδιού σας, καθώς είναι απαραίτητες για να επιτύχει στο σχολείο - και όχι μόνο!

Πηγή: mama365.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil
Εκπαιδευτικοί: «Νέα απόπειρα τρομοκράτησης από το ΥΠΑΙΘΑ αναφορικά με την αξιολόγηση»
«Πρόκειται για ένα έγγραφο απολύτως παράτυπο καθώς η απεργία αποχή είναι νόμιμη συνδικαλιστική δράση»
Εκπαιδευτικοί: «Νέα απόπειρα τρομοκράτησης από το ΥΠΑΙΘΑ αναφορικά με την αξιολόγηση»
peripoliko_56.jpg
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο αδέλφια επειδή πέταξαν 52χρονο από το μπαλκόνι - Ποιος ήταν ο λόγος
35χρονος καβγάδισε με τον πατέρα της 18χρονης που είχε σχέση και τον έριξε από το μπαλκόνι, στη φυλακή 2 αδέλφια
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο αδέλφια επειδή πέταξαν 52χρονο από το μπαλκόνι - Ποιος ήταν ο λόγος