Καλοκαιρινά φρούτα
Τα 4 τρόφιμα που πρέπει να φάτε τον Απρίλιο - Tι αποκαλύπτει διαιτολόγος

Τις 4 τροφές που πρέπει να καταναλώσετε τον Απρίλιο αποκαλύπτει γνωστή διαιτολόγος. Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και η αλλαγή του καιρού φέρνει επίσης μια αλλαγή στην επιλογή προϊόντων που διατίθενται στην αγορά. 

Η Emily Lachtrupp (M.S., RDN, CPT) είναι διαιτολόγος με εμπειρία στη διατροφική συμβουλευτική, την ανάλυση συνταγών και τα σχέδια γευμάτων. Έχει συνεργαστεί με ανθρώπους που δίνουν μάχη με τον διαβήτη, την απώλεια βάρους, τα πεπτικά προβλήματα και πολλά άλλα.

1. Αβοκάντο

Ο Απρίλιος σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν του αβοκάντο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αβοκάντο όχι μόνο αποτελούν πηγή υγιεινών για την καρδιά λιπαρών, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερες φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ στη διατροφή σας. Στην πραγματικότητα, μόνο το ένα τέταρτο ενός αβοκάντο παρέχει 2,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Επιπλέον, το αβοκάντο βοηθά στην πραγματικότητα να απορροφήσετε τις λιποδιαλυτές βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες A, D, E και K) που περιέχονται σε άλλα τρόφιμα. 

2. Σπαράγγια

Αυτή η επιλογή είναι αγαπημένη μεταξύ των διαιτολόγων. Μια μερίδα ωμά σπαράγγια παρέχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών, 3 γραμμάρια πρωτεΐνης και 56 μικρογραμμάρια βιταμίνης Κ για την ενίσχυση των οστών (περισσότερο από το ήμισυ της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης για ενήλικες), σύμφωνα με το USDA. Επιπλέον, το λαχανικό παρέχει επίσης βιταμίνες Α και C, κάλιο και φώσφορο.

Τα σπαράγγια είναι μια καλή πηγή πρεβιοτικών ινών, λέει η διαιτολόγος Cara Harbstreet, M.S., RD, της Street Smart Nutrition. Οι πρεβιοτικές ίνες είναι σημαντικές για τη διατροφή των καλών βακτηρίων στο έντερο σας.

3. Ραπανάκια

Ενώ μπορείτε να τα βρείτε όλο το χρόνο, τα φρέσκα ραπανάκια αξίζουν την άνοιξη.

Είτε απολαμβάνετε τα ραπανάκια ωμά σε σαλάτα είτε ψητά, θα αποκομίσετε τα θρεπτικά οφέλη που προσφέρουν. Μια μερίδα μισής κούπας ωμά ραπανάκια κομμένα σε φέτες έχει μόλις 9 θερμίδες.

4. Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες έχουν ακόμα θέση στην κουζίνα σας. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τις γλυκοπατάτες το φθινόπωρο και το χειμώνα, αλλά είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο.

Σύμφωνα με το USDA, μια μερίδα 1 φλιτζανιού γλυκοπατάτας παρέχει 3 γραμμάρια φυτικές ίνες και ΕΊΝΑΙ μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α.
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hpa_foithtes
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η επέμβαση αστυνομικών κατά φοιτητών στο UCLA - Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες - Δείτε Live
Εισβολή της αστυνομίας στο UCLA - Οι αστυνομικοί ξηλώνουν οδοφράγματα και να κάνουν συλλήψεις, εκτοξεύοντας κρότου λάμψης και λαστιχένιες σφαίρες
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η επέμβαση αστυνομικών κατά φοιτητών στο UCLA - Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες - Δείτε Live