Κούγιας για ισόβια Πισπιρίγκου: «Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο»
«Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο», λέει ο Κούγιας

Έφεση, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την όμοφωνη καταδίκη της σε ισόβια για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

«Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και για μεγάλη δικαστική πλάνη» ανέφερε σε δηλώσεις του στις κάμερες ο γνωστός ποινικολόγος, λέγοντας πως είχε προειδοποιηθεί ότι η κα πρόεδρος, «όπου έχει προεδρεύσει έχει υποβάλλει ποινή ισοβίως καθείρξεως».

«Δυστυχώς σήμερα δοκιμάστηκε και η αντοχή τακτικών δικαστών αλλά και ο θεσμός των ενόρκων, όπου καθ΄όλη τη διάρκεια η πλειονότητα των ενόρκων έδειξε ασέβεια κατά τη διαδικασία», είπε ο κ. Κούγιας.

«Είμαι αποφασισμένος να σεβαστώ την κρίση της Δικαιοσύνης»

Παράλληλα, τόνισε τα εξής: «Ζω μέσα στον χώρο της Δικαιοσύνης 50 χρόνια, είμαι αποφασισμένος να σεβαστώ την κρίση της Δικαιοσύνης, ωστόσο ακόμη πιο σεβαστά είναι τα δικαιώματα της κατηγορουμένης». «Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Μιχαλολιάκος
Στις 4 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των 42 κατηγορουμένων για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική δράση της οργάνωσης, όπως είχε συμβεί και στο...
Στις 4 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή
ταξη
Στα «χαρακώματα» εκπαιδευτικοί – ΔΔΕ Ζακύνθου για τα λειτουργικά κενά στα σχολεία - Καταγγελίες για χιλιάδες χαμένες ώρες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Ζάκυνθο για τις χαμένες διδακτικές ώρες
Στα «χαρακώματα» εκπαιδευτικοί – ΔΔΕ Ζακύνθου για τα λειτουργικά κενά στα σχολεία - Καταγγελίες για χιλιάδες χαμένες ώρες